13 Ekim 2019 10:11

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitiren Ercan Adsız mezarı başında anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Emek Partisi Çanakkale İl Başkanı Ercan Adsız, Çorlu'daki mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim 2015'te "barış" talebiyle Ankara’ya giden ve gar önünde düzenlenlenen bombalı saldırılarda yaşamını yitiren 103 kişiden biri olan Emek Partisi (EMEP) Çanakkale İl Başkanı Ercan Adsız, Çorlu’daki mezarı başında anıldı.

10 Ekim 2015'teki “Emek, Demokrasi ve Barış” mitingine Çanakkale’den EMEP Çanakkale İl Başkanı Ercan Adsız'ın da aralarında bulunduğu  çok sayıda barış savunucusu katılmıştı. YUürüyüşü hazırlıkları sırasında katılımcılar korkunç iki patlama ile sarsılmıştı. Canlı bombalar tarafından ardı ardında gerçekleştirilen iki patlamada 103 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Yaşamını yitirenler arasında EMEP İl Başkanı Ercan Adsız da vardı. Adsız ve 103 barış savunucusu, katliamın dördüncü yılında önce Çanakkale’de, ardından da Çorlu’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Adsız için Çorlu’daki mezarı başında düzenlenen törende konuşan EMEP Tekirdağ İl Başkanı Mukaddes Akdeniz, "IŞİD çeteleri, en güzel insanları, dünyanın daha güzel olabilmesi için mücadele eden insanları hedef göstererek bombalarla yok etti. Ercan arkadaşımız da bu süreci durdurabilmek adına Ankara’ya giden güvercinlerimizdendi. Ne yazık ki onların da ancak bedenleri bize teslim edildi" dedi.

Bunun hesabını bir gün mutlaka soracaklarını ifade eden Akdeniz, "Yeryüzünde sona ermeyen diktatörlük, zülmün hesabının sorulmadığı yer yoktur; bunun hesabı da sorulacaktır. Bütün hakların birleşik güçleri, barbarlığı kesinlikle yenecektir" ifadelerini kullandı.

Barışın önemine dikkat çeken Akdeniz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savaş barbarlıktır, zulümdür, kadınların, çocukların ölümüdür, tecavüzüdür, yoksulluktur… Savaş, ölüm demektir; işçilerin, emekçilerin, hak arama mücadelelerinin bastırılması demektir. Savaş, halkların birbirine düşman edilmesi demektir. Birlikte mücadele ederek bunları durduracağız. Bir gün zulmedenler yok olacak, silinecekler. Bu, ancak bizlerin ısrarlı güçleriyle olabilir. Bu nedenle burada bizi yalnız bırakmayan mücadeleci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Akdeniz'in konuşmasının ardından Ercan Adsız'ın ağabeyi Emir Aslan Adsız da barışın önemine değinerek Ankara'da yaşamını yitiren barış savunucularının unutulmayacağını ifade etti.

Anmaya Ercan Adsız'ın ailesi, yoldaşları ve dostları katıldı. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Japonya'yı vuran Hagibis Tayfunu'nda bilanço artıyor: Ölü sayısı 72'ye yükseldi

SONRAKİ HABER

ABD Savunma Bakanı Esper: Türkiye'ye karşı Orta Doğu'da bir savaş başlatamayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...