13 Ekim 2019 09:58

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitiren Emine Ercan mezarı başında anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Emek Partisi üyesi Emine Ercan, Çorum'un Büyükdivan köyündeki mezarı başında anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

IŞİD’in 10 Ekim 2015'te Ankara Tren Garı önündeki canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren Emek Partisi üyesi Emine Ercan, Çorum merkeze bağlı Büyükdivan köyündeki mezarı başında anıldı.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından 10 Ekim 2015 Pazar günü Ankara’da düzenlenen “Emek, Demokrasi ve Barış” mitingi, henüz başlamadan 2 IŞİD'linin üzerlerindeki bombaları patlatması sonucu kana bulanmıştı. 103 yurttaşın yaşamını yitirdiği, 500’ü aşkın yurttaşın yaralandığı saldırının üzerinden dört yıl geçti.

Çorum’da Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitiren Emine Ercan için anma programı düzenlendi. Ercan'ın Büyükdivan köyündeki mezarı başında yapılan anmaya siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı.

Yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulan anmada Çorum Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Eğitim Sen Şube Sekreteri Hıdır Aygün, 103 kişinin barışı ve kardeşliği savundukları için katledildiklerini söyledi. IŞİD’in bu vahşi katliamında hükümet ve devlet yetkililerinin ihmali olduğunu belirten Aygün, “Katiller bulunana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız. 10 Ekim’i asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Katliamda yaşamını yitiren Emine Ercan’ın eşi Cuma Ercan da yaptığı konuşmada katliamdaki ihmaller ve dava süreci hakkında bilgi verdi. Ercan da hukuk mücadelesinin takipçisi olacaklarını söyledi. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Donald Trump: Ekonomik gücümüzü dünya barışı için kullanıyoruz

SONRAKİ HABER

Japonya'yı vuran Hagibis Tayfunu'nda bilanço artıyor: Ölü sayısı 72'ye yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...