12 Ekim 2019 05:01
Son Güncellenme Tarihi: 12 Ekim 2019 10:26

Diyarbakır’da barış talebine polis ablukası: Demokrasi Nöbeti engellendi

Diyarbakır’da HDP’li belediyelere kayyum atanmasına karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti yine polislerce engellendi. HDP milletvekilleri ve yurttaşlar oturma eylemi başlattı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP’li belediyelere kayyum atanması üzerine Demokrasi Nöbeti başlatılan kentlerden biri olan Diyarbakır’da bugün gerçekleştirilmek istenen eylem yine polislerce ablukaya alındı. Kentte dün gerçekleştirilmek istenen eylem de polislerce engellenmişti.

Eylem öncesi Büyükşehir Belediyesi karşısındaki Lise Caddesi, sabah saatlerinde polis tarafından ablukaya alındı.

Caddeye çıkan tüm sokaklar trafiğe kapatılırken, eylem alanının giriş ve çıkışlarına TOMA ve zırhlı araçlar konumlandırıldı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibinin sevk edildiği alana gazeteciler dahil kimsenin girişine izin verilmedi.

Yasağa gerekçe olarak ise Diyarbakır Valiliği’nin 3-17 Ekim tarihlerine ilişkin aldığı ‘eylem ve etkinlik yasağı’ kararını gösterildi.

GAZETECİLER VE HDP’LİLER UZAKLAŞTIRILDI

Nöbet alanına gelen HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Saliha Aydeniz ve Musa Farisoğulları ile HDP'li yöneticiler ve yurttaşlar, polis tarafından ablukaya alındı. Milletvekillerinin çevresinin saran polisler, HDP’li yöneticiler ile birlikte gazeteciler alandan uzaklaştırıldı.

POLİS: OPERASYON TEPKİSİNE DÖNÜŞTÜ, İZİN VERMEYECEĞİZ

Polis amirleri, bu duruma tepki gösteren milletvekillerine Demokrasi Nöbeti’nin kayyum protestosundan öte operasyon tepkisine dönüştüğünü ileri sürerek eyleme artık izin verilmeyeceğini belirtti.

Milletvekillerinin polis ablukasındaki bekleyişleri sürürken, Demokrasi Nöbeti’nin tutulduğu alanın yakınındaki bir sokakta toplanan bir grup yurttaş da oturma eylemi başlattı.

GÖZALTINA ALINAN 26 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Öte yandan geçtiğimiz gün Diyarbakır’da açıklama yapmak isterken polis müdahalesiyle darbedilerek gözaltına alınan HDP Diyarbakır İl Eş Bbaşkanı Zeyyat Ceylan ve ESP Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran’ın aralarında bulunduğu 26 kişi adliyeye sevk edildi. 26 kişinin ifade işlemleri savcılıkta başlaması beklenirken, adliye önünde toplanan gözaltındakilerin yakınları ve HDP’liler, polislerce bölgeden uzaklaştırıldı. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Yargı paketinde nafaka düzenlemesi: Kadınlar tepkili, hükümet ısrarcı

SONRAKİ HABER

Avcılar'da depremde yıkılan minarenin yapımında bile malzeme çalmışlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...