11 Ekim 2019 07:16

Gazeteci Meşale Tolu'nun davası yine ertelendi

ETHA muhabiri Meşale Tolu ve ESP’lilerin de aralarında bulunduğu 27 kişinin duruşması ertelendi.

Fotoğraf: @mesale_tolu/Twitter

Paylaş

Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Meşale Tolu ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK üyelerinin de bulunduğu 27 kişini yargılandığı davanın 10'uncu duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklunun bulunmadığı davanın duruşmasında sanıklar Ceren Çoban ve Sinan Aktaş ile avukatları hazır bulundu. Duruşmayı Almanya'nın İstanbul Konsolosluğu'ndan görevlilerden oluşan bir heyet de izledi. 

TANIK DİNLENDİ 

Yapılan kimlik tespitinin ardından, gizli tanık Deniz Gülhan dinlendi. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile dinlenen Gülhan, sanıklardan kimseyi ismen tanımadığını, kendisine resimde gösterilen kişileri simayen tanıdığını belirtti. Mahkeme heyeti ardından duruşmada bulunan sanık Ceren Çoban ve Sinan Aktaş'ı göstererek bunları tanıyıp tanımadığını sordu. Gülhan iki sanığı da gezi olaylarından tanıdığını söyledi. 
 
Ardından söz alan sanık Sinan Aktaş, Gezi eylemlerinde hiç bulunmadığını söyleyerek tanık Gülhan'a "Beni nasıl tanıyorsun" diye sordu. 
 
Aktaş’ın avukatı Keleş Öztürk, Gülhan'a müvekkilinin Gezi olaylarında ne yaparken gördüğünü sordu.
 
Gülhan ise sadece çatışmaların içerisinde gördüğünü ileri sürdü. 

“KARARA BAĞLANSIN”

Ardından söz alan Ceren Çoban, artık duruşmanın karara bağlanmasını istediğini belirterek, "Ben bir öğretmenim. Mesleğim gereği bazen yurt dışına çıkmam gerekiyor. Ancak yurt dışı yasağım nedeniyle gidemiyorum. Bu artık bir sonuca vardırılırsa güzel olur" dedi. 

“GEZİ'DE HİÇ BULUNMADIM”

Dava kapsamında yargılanan Sinan Aktaş da gizli tanığın ifadesinin tamamen yalan olduğunu belirterek, "Ben hiç Gezi’de yer almadım. Ben okulumu yeni bitirdim. Avrupa’ya gitmek istiyorum. Ancak yurt dışı yasağım var. Bundan dolayı gidemiyorum. Ayrıca gözaltına alındığımda eşyalarıma el konulmuştu. Onların incelemesi bitmişse tarafıma teslim edilmesini istiyorum. Artık adli kontrol şartlarının kaldırılmasını talep ediyorum" diye belirtti. 

“GİZLİ TANIK DEĞİL YALANCI TANIK”

Son olarak söz alan sanık avukatlarından Keleş Öztürk, “Gizli tanık gizli tanık değil yalancı tanıktır. Gezi olaylarından bulunmayan sanıklar hakkında yalancı tanıklık etmiştir. Herhangi bir suç delili bulunmadığı için suç delilinin oluşturulması için böyle bir yalancı şahitliğe başvurulmuştur" dedi. 

DURUŞMA ERTELENDİ 

Ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti adli kontrol şartlarının devamına, yurt dışı çıkış yasağı mevcut adli kontrolün kaldırılmasına ilişkin celse arasında mazeretlerine binaen sunması halinde tekrar değerlendirilmesine karar verdi. Dava kapsamında yargılanan Adnan Boyraz hakkında çıkartılan yakalama kararının devamına hüküm eden mahkeme, incelemesi yapılmış suç dijital materyallerin sanıklara iadesi karar vererek duruşmayı 25 Şubat'a erteledi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kız kardeşlerini istismar eden ağabey serbest; ağabey ve çocuklar aynı evde yaşıyor!

SONRAKİ HABER

Siirt'te Kuran kursu binasında yangın: Çatı çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...