10 Ekim 2019 09:41

Maltepe Belediyesinden atılan Alkan Okuducu’nun direnişi 5. gününde

Maltepe Belediyesindeki işinden atılan DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Yöneticisi Alkan Okuducu’nun eylemi 5. gününde sürüyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Maltepe Belediyesindeki işinden atılan DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Yöneticisi Alkan Okuducu’nun belediye önünde başlattığı oturma eylemi 5. gününde devam ediyor.

Her geçen gün direnişe desteğin artarak devam ettiğini ifade eden Alkan Okuducu, “Ziyaretler devam ediyor. Önceki gün ziyaretimize Emek Partisi geldi. Dün genel merkez yöneticilerimiz, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Genel-İş Araştırma Daire Başkanı ve CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nevzat Karataş ziyaretimize geldi. Genel Başkanımız arayarak yanımızda olduğunu söyledi, başarılar diledi. İşçilerimiz, Maltepe halkımız ziyaretimize geliyor. Basın emekçisi arkadaşlarımız geliyor. Şu anda iyiyiz, enerjimiz gayet yüksek, günden güne de yükseliyor. Bırakmayı düşünmüyoruz. Maltepe Belediyesi attığı hukuksuz adımdan geri dönene kadar, toplusözleşme şartlarını onaylayana kadar mücadelemiz devam edecek. Beni hukuksuz bir şekilde işten attılar. Ben de hukukun yerini bulması için şube yönetimimizle birlikte buradayım. Şu anda pasif bir direniş yapıyoruz ama ilerleyen günlerde herhangi bir adım atılmazsa daha kitlesel eylemler yapmayı düşünüyoruz. Buraları hareketlendireceğiz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“15 Temmuz ile birlikte gazetecilik partiye bağlı bir mesleğe dönüştü”

SONRAKİ HABER

150 göçmen işçi, Fransa işçi sınıfına katılma mücadelesini nasıl kazandı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...