Emek Partisi eylemdeki Maltepe Belediyesi işçilerini ziyaret etti

Emek Partisi Maltepe İlçe Örgütü, Maltepe Belediyesinde 2018'de imzalanan TİS'in uygulanması ve işten atılan Genel-İş Yöneticisi Alkan Okuducu'nun geri alınması için başlatılan direnişi ziyaret etti.

09 Ekim 2019 15:34
Paylaş

Emek Partisi Maltepe İlçe Örgütü, toplu iş sözleşmeleri kabul edilmeyen Maltepe Belediyesi işçilerinin ve bu süreçte örgütlenme faaliyeti sürdürdüğü için hukuksuzca işine son verilen Alkan Okuducu’nun belediye binası önünde başlattığı oturma eylemini ziyaret etti.

Ziyaretin için belediye binası önünde toplanan Emek Partisi Maltepe İlçe Örgütü üyelerine zabıta müdahale etmek istedi. Yaşanan tartışma ve arbede sonrası işçilerle eylem alanına geçen EMEP üyeleri burada destek mesajlarını paylaştı.

Ziyarette ilçe örgütü adına konuşan Maltepe İlçe Başkanı Tunç Şenel; “ Bugün burada gördüğümüz muamele, kendini sosyal demokrat olarak tanımlayan bir belediyeden gördüğümüz bir muameledir ve bu kabul edilemezdir” dedi. Belediye işçilerinin maruz kaldığı hukuksuzluğun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten Şenel, “Bu süreçte geriye dönük taramalarla, hukuksuz düzenlemelerle işine son verilen sendikacı arkadaşımız Alkan Okuducu işe geri alınsın!” dedi.

Maltepe Belediyesinde örgütlü DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Yöneticisi Alkan Okuducu işten atılmıştı. İşçiler bir süredir, 2018'de imzalanan TİS'in uyglanması ve Okuducu'nun işe geri alınması talebiyle eylemde. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Harekatla ilgili sosyal medya operasyonu: 78 kişi hakkında işlem başlatıldı

SONRAKİ HABER

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...