09 Ekim 2019 03:02

“AKP’li Şirin Ünal’ın ifadesi evinde ve başsavcı yardımcısı tarafından alındı”

Nadira Kadirova’nın ölümünün ardından AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın ifadesinin evinde ve başsavcı yardımcısı tarafından alındığı iddia edildi. Kadirova ailesinin avukatı “Ciddi beyanlar var” dedi.

Fotoğraflar, Nadira Kadirova'nın sosyal medya hesaplarından alınmıştır.

Paylaş

AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde çalışan Özbekistanlı Nadira Kadirova, 23 Eylül’de hayatını kaybetti. Kadirova’nın evde patronunun silahını kullanarak yaşamına son verdiği iddia edildi. Oysa Nadira’nın ağabeyi ve arkadaşı, olayın intihar değil cinayet olduğuna dair önemli iddialarda bulundu. Kadirova’nın ölümündeki şüpheler sürüyor.

Özbek basınında yer alan haberlere göre, Ünal’ın ifadesi, dokuz gün sonra başsavcı yardımcısı tarafından alındı. Söz konusu iddiaya göre, Kadirova’nın hayatını kaybettiği gün Ünal, başsavcı yardımcısını evine çağırdı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Ünal’ın sadece evine gelen başsavcı yardımcısına ifade verdiğine ve polise ifade vermediğine vurgu yapıldı. Ünal verdiği ifadede, “Ben tabancanın kaybolduğunu öğrenince her yeri aradık. Kadirova’nın odasına gittik ancak Kadirova ‘ bende değil’ yanıtı verdi” dedi.

Kadirova Ailesinin avukatı Birol Öztürk, önemli gelişmeler ve tanıklar olduğunu vurgulayarak, “Özbekistan’da bulunan Türkiye Konsolosluğu vekaletname konusunda ağabeye zorluklar çıkarttı. Müvekkilim haftalardır vekaletname çıkarabilmek için uğraşıyor. Hâlâ dosyaya ulaşamadım ve dosyaya ulaştığımda çok detaylı bir açıklama yapacağım. Dosyaya ulaşamamamın en önemli nedeni vekaletname konusunda çıkarılan zorluklardır” ifadelerini kullandı.

Ailenin durumuna da değinen avukat Öztürk, “Aile perişan halde ve kendilerine çok fazla telefon geldiğini belirtiyor. Ağabeyi ile konuştuğumda çok ciddi baskı yapıldığını söyledi ve cenazeyle birlikte Özbekistan’a giden Ünal’ın şoförü üzerinden de baskı yapıldığını düşünüyorum. Aile çok tedirgin durumda. Bu olayla alakalı çok ciddi duyumlarımız var ve ulaştığımız tanıklar var ve bu tanıkların çok ciddi beyanları var.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Labour Party (EMEP): We will not carry this burden, no to war in Syria!

SONRAKİ HABER

SDG, Rusya'nın Şam'la diyalog çağrısından memnun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...