08 Ekim 2019 10:02

Eski bakan Nihat Ergün AKP'den istifa ettiğini duyurdu

AKP'de 3 dönem milletvekilliği ve iki bakanlık yapan Nihat Ergün AKP'den istifa etti. Ergün'ün Babacan'ın kuracağı partide görev alacağı öne sürüldü.

Fotoğraf: flickr.com/photos/kocaelibld

Paylaş

Eski bakanlardan Nihat Ergün AKP'den istifa etti. Ankara kulislerinde Ergün'ün Ali Babacan'ın ekibinde olduğu ve onun kuracağı partide görev alacağı iddia ediliyor.

AKP’de 3 dönem milletvekilliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevlerini yürüten Nihat Ergün, AKP’den istifa ettiğini açıkladı.

Nihat Ergün istifasını şu sözlerle duyurdu: “13 Eylül 2019 tarihinde saat 06.15 itibariyle e- devlet üzerinden Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden ayrılmış bulunuyorum. Aile ve arkadaş çevremle yaptığım kapsamlı istişareler sonucunda bu kararı aldım. Şimdiye kadar Ak Partide birlikte siyaset yaptığımız, ülkemiz ve milletimiz için güzel hizmetler üretme çabası içinde olduğumuz bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

NİHAT ERGÜN KİMDİR?

2001 yılında AKP Kocaeli Kurucu İl Başkanı olan Ergün, 22, 23 ve 24. Dönemlerde AKP’den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 2005’te AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan Ergün, 2007’de AKP Grup Başkanvekilli oldu. Ergün 60. Hükümet’te (1 Mayıs 2009) Sanayi ve Ticaret Bakanı, 61. Hükümet’te ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yaptı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Novares işçileri: Mücadele ettik, taleplerimizi kabul ettirdik

SONRAKİ HABER

Tersane İşçisi Mehmet Kılıç: Mücadele etmezsek daha ağır koşullar bizi bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...