08 Ekim 2019 08:59

Şule Çet'in SGK kayıtları geldi | "Rapor psikolojisinin bozuk olmadığını gösterecek"

Psikolojik durumuna dair rapor istenen Şule Çet'in SGK raporları geldi. Çet'in hiçbir ithal ilaç kullanmadığı bildirildi. Av. Yıldırım: Bu rapor Şule’nin psikolojisinin bozuk olmadığını ortaya koyacak

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mahkemenin ara kararı gereği Şule Çet’in psikolojisinin incelenmesi için Hacettepe ve Gazi Üniversitelerinden bilirkişi heyeti talep edildi. 
Sağlık Bakanlığı ve SGK da Çet’e ilişkin kayıtları hazırlayarak mahkemeye gönderdi. Kayıtlarda beyanlarının doğrulandığını belirten Şule Çet’in Avukatı Umur Yıldırım, “SGK hiçbir ithal ilaç kullanmadığını bildirdi. Bu rapor Şule’nin psikolojisinin bozuk olmadığını ortaya koyacak” dedi. 

Ankara'da bir plazanın 20. katından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet’in davasında mahkemenin ara kararı gereği psikolojisinin incelenmesi için Hacettepe ve Gazi Üniversitelerinden bilirkişi heyeti talep edildi. Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayet, nitelikli cinsel saldırı ve hürriyeti tehdit suçlarından tutuklu yargılandığı davanın son duruşmasında, mahkeme heyeti ara kararında Çet’in pskolojik durumuna ilişkin rapor hazırlanmasını istemişti. Bu karar gereği Sağlık Bakanlığı’ndan Çet’in 2014 yılından itibaren kayıtları istendi. 

“BİZ DE RAPORUN HAZIRLANMASINI İSTEDİK”

Evrensel’e konuşan Avukatı Umur Yıldırım, Sağlık Bakanlığı’ndan kayıtların geldiğini belirterek, “SGK’dan da kullandığı ithal ilaçların listesi istendi. Bu belgeler incelenmek üzere bilirkişiye gönderilecek. Bilirkişi incelemeleri doğrultusunda bir rapor hazırlayacak” dedi. Aksu ve Akand’ın avukatlarının Çet’in psikolojik durumunun iyi olmadığı, ilaç kullandığı, tedavi olduğu yönünde savunma yaptığını hatırlatan Yıldırım, “Bizim de isteğimiz bu raporun hazırlanması yönündeydi. Savunmalarının asılsız ithamlar olduğunu, hiçbir ilaç kullanmadığını, tedaviye maruz kalmadığını söylemiştik. Hem Sağlık Bakanlığı’ndan hem de SGK’den gelen belgeler bizi doğrular nitelikte. SGK hiçbir ithal ilaç kullanmadığını bildirdi. Psikoterapi şeklinde ayakta tedavi dışında bir kaydın olmadığı da kayıtlarla ortaya koydu. Mahkeme bunları istemeyerek mahkum etseydi zaten temyiz ya da istinaf mahkemesinde bozulacaktı. Bu rapor Şule’nin psikolojisinin bozuk olmadığını ortaya koyacak” dedi. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ'da işçi servisi devrildi: 8 yaralı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da öğrenci velilerinden "hasarlı okul yıkılsın" talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...