08 Ekim 2019 08:34

Gazeteci Berzan Güneş'in davası 5 Kasım'a ertelendi

Gazeteci Berzan Güneş'in yargılandığı davanın 17’nci duruşması görüldü. Mahkeme, Güneş’in avukatlarının ek savunma talebi üzerine duruşmayı 5 Kasım'a erteledi.

Gazeteci Nerzan Güneş (Fotoğraf: MA)

Paylaş

Gazeteci Berzan Güneş’in Iğdır’da görülen davasıyla birleştirilen ve "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılandığı davanın 17’nci duruşması görüldü. Mahkeme, Güneş’in avukatlarının ek savunma talebi üzerine bir sonraki duruşmayı 5 Kasım’a ertelendi.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneğinin (MLSA) savunmanlığını üstlendiği Gazeteci Berzan Güneş’in Iğdır’da görülen davasıyla birleştirilen ve "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılandığı davanın 17. duruşması, bugün İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Esas hakkında mütalaasını sunan savcı, Güneş’in hem "terör örgütü üyeliği" hem de "terör örgütü propagandası" suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Avukatların esas hakkında savunmalar için ek süre talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı 5 Kasım’a erteledi.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YARGILANIYOR"

MLSA’dan Avukat Zelal Doğan, Berzan Güneş’in 2018’de sosyal medya paylaşımları delil gösterilerek hakkında propaganda suçlamasıyla tutuklandığını hatırlattı. Daha sonra Iğdır da dava açıldığını belirten Doğan, "İlk duruşmada tahliye edildi. Ama dosya İstanbul’da terör örgütü üyeliğinden yargılandığı 2015 tarihli bu dosyayla birleştirildi. Duruşmada da savcı, Güneş’in hem terör örgütü üyeliğinden hem de terör örgütü propagandasından cezalandırılmasını istedi. Muhtemelen mahkemenin kararı cezalandırma yönünde olacak tabii bu yönde bir karar gelirse istinaf Yargıtay yolları mevcut" diye konuştu.

Doğan, "Dosyadaki bazı delillere bakıldığında gördüğümüz, 'terör örgütü propagandası' diye nitelenen ifadeler haberden başka bir şey değil, tamamen ifade özgürlüğü. Bu durum da basına yönelik ihlalleri beraberinde getiriyor" dedi. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Haydi tüm yaşam savunucuları, Kaz Dağları için 12 Ekim’de Çanakkale’ye!"

SONRAKİ HABER

Çorum ve İzmir'de 10 Ekim Ankara Katliamı anmasının programı belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...