07 Ekim 2019 08:42

Emine Erdoğan'ın Hermes çantasını yazan Ender İmrek'e soruşturma

Yazarımız Ender İmrek hakkında "Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta…" başlıklı yazısı nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: Erdost Yıldırım/Evrensel

Paylaş

Okan BAŞAL
İstanbul

Evrensel yazarı Ender İmrek hakkında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Hermes marka çantası ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanmasını konu alan yazısı nedeniyle soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya tepki gösteren İmrek, "En küçük eleştiri bile soruşturmaya konu oluyor" dedi.

İmrek, 29 Haziran 2019'da yayımlanan "Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta…" başlıklı yazısında "Emine Hanım tüm dünyaya çantasıyla tanıttı Türkiye’yi… Canan Hanım duruşmasıyla, duruşuyla…" ifadelerini kullanıyor ve " Tarihe ayakkabılarıyla, çantalarıyla, gardıroplarıyla geçenler, saraylarıyla, sarayın itibarıyla övünenler halklar nezdinde hiç de iyi intiba sahibi olmadılar. Tarihten ders çıkarmakta yarar yok mu?" diye soruyordu.

Soruşturmaya Twitter hesabından tepki gösteren Enderi İmrek, Yenibosna Polis Karakolu'na ifadeye çağrıldığını aktardı. Muhalif gazetelere ve gazetecilere yönelik baskıların dinmediğini söyleyen İmrek, "En küçük eleştiri bile soruşturmaya konu oluyor" dedi.

İmrek paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

"Gazeteden aradılar, Yenibosna Polis Karakolu'na ifade için çağrılıyorum. 'Parıl parıl parlıyordu hermes çanta' başlıklı Emine Erdoğan'ın çantasını, Canan Kaftancıoğlu'nun yargılanmasını konu edindiğim köşe yazısı ile ilgili bir soruşturma başlatılmış.

Muhalif gazetelere ve gazetecilere yönelik baskılar, soruşturmalar, yargılamalar ve cezalar dinmiyor... En küçük eleştiri bile soruşturmaya konu oluyor.

Soruşturmalar, davalar gerçeği yazmamıza engel olamaz..."

ERDOĞAN AİLESİ HAKKINDAKİ İDDİALARI SORAN FATİH POLAT'A "HAKARET" DAVASI AÇILMIŞTI

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat'a da "Erdoğan ailesiyle ilgili bu iddialara muhatapları ne diyor?" başlıklı köşe yazısı nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dava açılmıştı. 

Polat, 28 Mayıs 2017 tarihli yazısında, gazeteci Craig Shaw’in, ‘The Black Sea’ sitesinde 26 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan ve “Malta Files, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesi ile Sıtkı Ayan ve Azeri iş adamı Mübariz Mansimov arasındaki milyon dolarlık petrol tankeri ortaklığını ortaya çıkarıyor” ifadelerine yer verilen “Erdoğan Ailesinin Gizli Offshore Anlaşması” başlıklı haberini aynen yayınlamış ve “Erdoğan ailesiyle ilgili bu iddialara muhatapları ne diyor?​” diye sormuştu.

BİNALİ YILDIRIM'IN SERVETİNDEKİ ARTIŞI SORAN T24 YAZARI MEHMET YILMAZ'IN 4 YIL HAPSİ İSTENMİŞTİ

T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz'a da geçen hafta Binali Yıldırım ile çocuklarının servetindeki artışın kaynağını sorduğu yazıları nedeniyle dava açılmıştı.

Binali Yıldırım'ın suç duyurusu üzerine savcılığın "kamu görevlisine hakaret" iddiası ile düzenlediği iddianamede Mehmet Y. Yılmaz'ın 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Yılmaz'ın davaya konu edilen dört yazısından "Binali Bey, sırrını ver, oyumu al" başlıklı olanı, haziran ayında Binali Yıldırım'ın başvurusu üzerine İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararı ile erişime kapatılmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Duvarlarında çatlak olan okul önünde eylem: Veliler tedirgin, müdür rahat

SONRAKİ HABER

Suriye'nin Çobanbey ve Azez kentinde patlama: 14 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...