05 Ekim 2019 10:41

İstanbul Kaz Dağları Dayanışması: Maden ruhsatı iptal edilsin

İstanbul Kaz Dağları Dayanışması, Kaz Dağları'nda süren maden arama çalışmalarına karşı Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda etkinlik düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Kaz Dağları Dayanışması, Kanadalı Alamos şirketinin Kaz Dağları'nda sürdürdüğü ve doğaya zarar veren maden arama çalışmalarına karşı Kadıköy'de bulunan Yoğurtçu Parkı'nda etkinlik düzenledi. Sahneye "Kaz Dağları Kurtulacak Bizimle" pankartı asılırken katılımcılar "Çevreyi Hor Gören, Geleceği Zor Görür", "Dağı, Taşı, Havayı Koru; Hayvanları Unutma" dövizleri taşıdı.

Etkinliğe HDP Milletvekili Oya Ersoy, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katılırken Kardeş Türküler, No Land, Yeni Türkü ve Ne Münasebet gibi müzik gruplarının yanı sıra Erkut Küçükşahin, Salih Yılmaz ve Sunay Akın da sahne aldı.

İstanbul Kaz Dağları Dayanışması adına konuşan Koray Türkay ile Hatice Şenözköse, Kaz Dağları'nda yaşanan doğa tahribatına dikkat çekerek "13 Ekim'de süresi dolan Kanadalı Alamos Gold'a ait maden ruhsatının iptal edilmesini istiyoruz" dedi.

"İNSAN VE DOĞA KATLİAMINA DAVETİYE"

Çanakkale'nin de deprem bölgesinde olduğu ve 7 şiddetinde deprem beklendiğini hatırlatan konuşmacılar, siyanür havuzları ile Çanakkale'nin tek içme suyu arasında sadece 14 km bulunduğuna dikkat çekti ve siyanürün toprağa karışma olasılığının altını çizdi: "Bu bir yandan doğa katliamına, bir yandan da insan ve canlı katliamına davetiyededir." 

Etkinliğin sonunda “Kaz Dağları İstanbul Dayanışması” gönüllüleri Koray Türkay Murat Akbaş, Cafer Sungur ve Cenk Usta “Geleceğimiz ve Kaz Dağları için  Ankara’ya yürüyoruz” çağrısıyla Ankara'ya yürüyüşlerine başladı. (İstanbul/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’a Alman desteği, Volkswagen’e ucuz emek

SONRAKİ HABER

Ahmet Çakmak: Mekanda gözlenen değişim, toplumsal değişimin de ifadesidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...