05 Ekim 2019 09:47

İzmir'den Kaz Dağları'na yürüyüş

İzmir Düşünce Topluluğu, 12 Ekim'de yapılacak Çanakkale mitingine katılmak üzere 9 Ekim'de yürüyüş başlatacağını duyurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Düşünce Topluluğu, 12 Ekim'de yapılacak Çanakkale mitingine katılım çağrısı yaptı. İzmir'den 9 Ekim saat 9.30’da Efemçukuru’ndan başlayacak yürüyüş 12 Ekim Çanakkale mitinginde son bulacak. 

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Bizler kentimizde ve bölgemizde yaşanan ekolojik yıkımlara karşı toprağımızın, suyumuzun, havamızın daha fazla kirlenmesini önlemek amacıyla, insanların ve bütün canlı yaşamın geleceğinin tehdit altında olduğunun bilinciyle sessiz kalmayacağımızı kamuoyuna duyurmak için yollara düştük. Suyumuzu kirleten, doğamızı mahvedenlere karşı, Efemçukuru’ndan Kazdağları’na, ekolojik yıkımların olduğu çeşitli noktalarda yürüyüşler yaparak sesimizi duyurmaya çalışacağız" denildi.

9 Ekim saat 9.30’da Efemçukuru’ndan başlayarak 12 Ekim Çanakkale mitingine kadar 20 noktada, ekolojik tahribatın olduğu yerlerde yürüyüş ve açıklamalar yaparak mitinge katılım sağlanacağı belirtilen açıklamada, "Ayrımsız bu ülkede yaşayan herkesin yaşamını ve geleceğini derinden etkileyen ekolojik krize karşı birlikteliğimiz, bizimle birlikte olamasanız bile bulunduğunuz yerden göstereceğiniz destekler, geleceğimiz için çok kıymetlidir" ifadelerine yer verildi.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pasaporta el koyma, 7/24 çalıştırma, cinsel saldırı… Göçmen ev işçileri köle gibi!

SONRAKİ HABER

Metal işçileri MESS'i tartışıyor | Bizi birleştirecek olan "kırmızı çizgilerdir"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...