02 Ekim 2019 08:52

Ekoloji Birliği, 12 ve 26 Ekim'de düzenlenecek ekoloji mitinglerine çağrı yaptı

Ekoloji Birliği, 12 Ekim'de Çanakkale'de, 26 Ekim'de Ankara’da yapılacak ekoloji mitinglerine katılım çağrısı yaptı.

ARŞİV | Fotoğraf: Ekoloji Birliği

Paylaş

Ekoloji Birliği, 12 Ekim'de Çanakkale'de yapılacak "Su ve Vicdan Nöbeti" mitingi ve 26 Ekim Ankara’da yapılacak olan ekoloji mitingi öncesi yazılı açıklama yaparak katılım çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada, "Kazdağları ve çevresi, başta siyanürlü altın madenciliği olmak üzere, metalik madencilik projelerinin işgali altında. Bölgede onlarca proje var. Ormanlar kesiliyor, tarım alanlarına, meralara el konuluyor, barajlar, göletler madencilere tahsis ediliyor. Dağlarımızda bu katliama izin vermeyeceğiz. Çanakkale ve Balıkesir’in dağları, ovaları, köyleri tehdit altında. Toprağımız ve suyumuz zehirleniyor. İktidarın maden yasası, çevre yasası ve diğer yasalarda yaptığı düzenlemeler ile sit alanları, tarım alanları, meralar, ormanlar, dereler kapitalist şirketler için yeni pazarlar haline getirildi" denildi.

"YAŞAMA VE DOĞAYA SAHİP ÇIKIYORUZ"

Su ve Vicdan Nöbeti'nin çadırlı direnişinin devam ettiği, Türkiye'nin her yanından gelen ziyaretler ve destekler ile güçlendiği belirtilerek, "Mücadele, 12 Ekim tarihinde yapılacak miting ile daha da yükselecek ve tüm bu talan ve yıkım projelerinden vazgeçilene kadar sürecek. Ekoloji Birliği olarak tertip komitesinde yer aldığımız Çanakkale mitingine bileşenlerimizle birlikte tüm gücümüzü seferber ederek katılacağız. Kazdağları ve çevresine sahip çıkmanın, yaşama ve doğaya sahip çıkmak olduğunu bilerek, tüm ekoloji dernek ve platformlarını, emek ve demokrasi güçlerini Çanakkale mitingine katılım için seferberlik ilan etmeye çağırıyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca 26 Ekim'de Ankara’da yapılacak ekoloji mitingine de çağrı yapıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna: Binalar acilen elden geçirilmeli

SONRAKİ HABER

Ali Deniz Uzatmaz kütüphanesi için dayanışma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...