04 Ekim 2019 10:10

Suriye’deki cihatçılar "Suriye Milli Ordusu" kurdu, açıklamayı Urfa’da yaptı!

Kendilerine “Suriye Geçici Hükümeti ve ÖSO Komutanları” diyen cihatçı gruplar, Urfa'da yaptıkları toplantıda “Suriye Milli Ordusu”nu kurduklarını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

 

"Milli Ordu" ve "Ulusal Ordu" ismi ile İdlib'te El Kaide uzantılı Heyet Tahrir El Şam (HTŞ/El Nusra) ile ortak hareket eden ve TSK'nin girdiği Afrin'deki cihatçı ÖSO grupları “komutanları”, Urfa'da bir otelde polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında toplandı. "Suriye Milli Ordusu” (Ceyşül Vatani) adı altında birleştiklerini, düzenli ordu statüsüne geçtiklerini ve savunma bakanlığına bağlandıklarını açıklayan “Suriye Geçici Hükümeti’nin” Başbakanı Abdurrahman Mustafa, Türkiye’nin olası Fırat’ın doğusuna yönelik harekatına da destek olacaklarını söyledi.

Kendilerine “Suriye Geçici Hükümeti ve ÖSO Komutanları” diyen cihatçı grup Urfa'da “Suriye Milli Ordusu”nu (Ceyşül Vatani) kurduklarını açıkladı. Grubun Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna olası operasyonuna destek vereceklerini duyurdu.

Urfa’daki Nevali Hotel'de düzenlenen toplantıda konuşan “Suriye Geçici Hükümeti’nin” Başbakanı Abdurrahman Mustafa, 50 bin askerden oluşan yeni ordunun Türkiye’nin olası Fırat’ın doğusuna yönelik harekatına da destek olacağını belirterek, "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’nda Özgür Suriye Ordusu Türk askeri ile omuz omuza çarpışmıştır. Herkesin bildiği üzere Fırat’ın doğusundaki halkımız katliamlara maruz kalmış köyleri ve beldeleri yıkılıp yakılarak göç ettirilmiştir. Bize düşen bu zulmü ortadan kaldırmaktır" dedi. Mustafa, kendilerine her zaman destek olan Türkiye’ye de teşekkür etti.

“Savunma Bakanı ile Genel Kurmay” Başkanı Selim İdris ile ÖSO gruplarının “komutanları” da yeni oluşum ile düzenli orduya geçiş yapacaklarını ve Suriye’nin "özgürleşmesi" için çabalayacaklarını ileri sürdü. İdris ve diğerleri, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik söylemlerini tekrarlayarak, yapılacak harekata katılacaklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin: “Adana’da çocuklar okulsuz kalıyor”

SONRAKİ HABER

Üsküdar Belediyesinden atılan işçiler: Seçilmeleri için çalıştıklarımız bizi attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...