04 Ekim 2019 06:39

Tuzla'da kimyasal koku davasında bilirkişi raporu istendi

Tuzla'da şubat ayında çok sayıda kişiyi olumusuz etkileyen kimyasal kokuya ilişkin 10 kişinin 6,5 yıla, 1 kişinin de 1 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davada bilirkişi raporu talep edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tuzla'da geçen şubat ayında çok sayıda kişinin etkilendiği kimyasal kokuya ilişkin 10 kişi hakkında, "iştiraken çevreyi kirletme" ve "bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan 6,5 yıla, mühendis E.Ş. için de "suçu bildirmeme" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.

İstanbul Anadolu 20. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına 24 müşteki ve bazı müştekiler ile sanıkların avukatları katıldı.

Mesude Göze, olay günü havada ağır bir koku olduğunu belirterek "Turşu kokuyor sandım. Mide bulantısı, baş dönmesi yaşadım. Saat 23.00 gibi hastaneye başvurdum. Oksijen değerlerimde sorun vardı. Şikayetçiyim" dedi.

Rabia Akyol da olay günü akşam saatlerinde nefes almaya zorlandığını belirterek, "Gözlerimde yaşarma, baş ağrısı olunca hastaneye gittim. Geceye kadar orada kaldım, şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme, kokuya neden olan kimyasal maddenin  insan ve çevreye etkisinin tespiti için bilirkişi raporu alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Tuzla'da 25 Aralık 2017 tarihinde meydana gelen ve 97 kişinin hastaneye kaldırılmasına neden olan kimyasal kokuya ilişkin hazırladığı iddianamede ile 1'i mühendis 10'u kimyasal atığı kanalizasyona bırakan vidanjörlerin şoförleri olmak üzere 11 kişi hakkında dava açtı.

Kanalizasyona kimyasal atık bırakan 4 vidanjör nedeniyle kokunun meydana geldiği belirtilen iddianamede, vidanjörlerin sahipleri ve şoförlerden oluşan 10 kişi ile İBB'de mühendis olarak görev alan E.Ş. olaydan sorumlu tutuldu.

MÜHENDİS İÇİN 1 YILA, 10 ŞÜPHELİ İÇİN DE 6,5 YILA KADAR CEZA İSTENDİ

İddianamede şüpheli mühendis E.Ş. için, "Suçu bildirmeme" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istendi. Şoför ve vidanjörlerin sahipleri olan şirket yetkililerinden oluşan diğer 10 şüpheli için de, "İştiraken çevreyi kasten kirletme", "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak" suçlarından 1'er yıl 2'şer aydan 6'şar yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yeni bir AB-Türkiye mülteci anlaşması mı hazırlanıyor?

SONRAKİ HABER

İÜ Tıp Fakültesi önünde sağlıkçılardan açıklama: Çözüm şimdi yerinde yapılandırma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...