03 Ekim 2019 05:30

İÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencileri: Mağduriyeti mağdur ederek çözemezsiniz!

İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Biyoloji bölümü öğrencileri, 5 yıldır tamamlanmasını bekledikleri binanın Diş Hekimliği Fakültesine verilmesine tepki göstererek eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Üniversitesinde Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Biyoloji bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, 5 yıldır tamamlanmasını bekledikleri binanın Diş Hekimliği Fakültesine verilmesine tepki göstererek Fen Edebiyat Fakültesi bahçesinde oturma eylemi başlattı. Aynı zamanda sosyal medyada #iubiyolojimagdur #yenibinamadokunmaiu etiketleriyle kampanya başlatan öğrenciler “Mağduriyeti mağdur ederek çözemezsiniz” diyor.

Geçen günlerde İÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, deprem nedeniyle binalarında oluşan hasardan dolayı oturma eylemi yapmıştı. Eylem sonuç vermiş ve diş hekimliği öğrencilerinin eğitimlerine Vezneciler’de inşaat halinde olan Moleküler Biyoloji ve Biyoloji bölümlerinin binasında devam edecekleri açıklandı.

Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Biyoloji bölümlerinde eğitim gören öğrenciler ise 5 yıldır tamamlanmasını bekledikleri binanın Diş Hekimliği Fakültesine verilmesinin mağduriyet yarattığını belirterek Fen Edebiyat Fakültesi bahçesinde oturma eylemi başlattı.

"DEPREME DAYANIKLI OLMADIĞI GEREKÇESİYLE BOŞALTILMIŞ BİNALARDA DERS GÖRÜYORUZ"

Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, dershane ve laboratuvar yetersizliğinden dolayı eğitim öğretim haklarının sekteye uğratıldığı ve öncesinde depreme dayanaksız olduğuna dair belge verilen Sosyal Bilimler binasında ders görmeye mecbur bırakıldıkları vurgulandı. "Bugüne kadar herhangi bir platformda sesimizi duyurmamamızın nedeni 1999 depreminde hasar gördüğü gerekçesiyle yıkılan bölüm binası yerine yeni yapılan bina inşaatının 5 yıldır sürüyor olup bize geri verilecek olmasıdır" diyen öğrenciler, bu binanın Diş Hekimliği Fakültesine verilmesinin kendilerini mağdur edeceğini ifade etti. Öğrenciler, bölümlerine ait binaya geçmek yerine depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılmış binalarda ders görmeye mecbur edildiklerini söyledi.

İnşaat halindeki alanda biri Su Bilimleri Fakültesine diğeri Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Biyoloji bölümlerine ait iki bina bulunduğu vurgulanan açıklamada şöyle devam edildi:

“Durumun çözüm olanaklarından biri hali hazırda Fen Fakültesi içerisinde fakültesi bulunan ve deprem hasarı bulunmayan Su Bilimleri Fakültesine keyfi biçimde tahsis edilen binaya Diş Hekimliği Fakültesinin yerleştirilmesidir. Bununla birlikte tarafların mağdur olmadığı alternatif çözümler mevcuttur. O halde rektörlüğe soruyoruz: Sorunun alternatif çözümleri varken neden Moleküler Biyoloji ve Genetik/Biyoloji öğrencileri defıalarca mağdur edilmektedir? Eğitim öğretim ve araştırmadan mağdur olan bizler herhangi bir çözüm sunulmadığı sürece hakkımız olanı savunmaya devam edeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Buca'da kadınlar, öldürülen Tuğçe Baran için sokakta

SONRAKİ HABER

İstanbul Tıp Fakültesi öğrencileri isyan etti: Can güvenliğimizden endişeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...