02 Ekim 2019 03:23

Johnson & Johnson, Ohio'daki opioid davasında 20,4 milyon dolar tazminat ödeyecek

Johnson & Johnson, ABD'nin Ohio eyaletinde "opioid bağımlılığını tetikleme" suçlamasıyla açılacak dava öncesi uzlaşmaya gitti ve 20,4 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ABD merkezli ilaç devi Johnson & Johnson, ülke genelinde 400 binden fazla kişinin ölümüne neden olduğu belirtilen opioid krizine ilişkin bir tazminat daha ödeyecek. Ohio eyaletinde hakkında "opioid bağımlılığını tetikleme" suçlamasıyla dava açılması öncesi uzlaşmaya giden şirket, 20,4 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Euronews'ten Faruk Can'ın haberine göre Ohio'da opioid krizinin vurduğu iki bölge olan Cuyahoga ve Summit idarelerinin açtığı davada varılan uzlaşmayla alakalı şirketten yapılan açıklamada Johnson & Johnson'ın suçlamaları kabul etmediği ve tazminat sonrası şirket hakkında federal davadan açılmayacağı vurgulandı.

Johnson & Johnson belirsiz bir dava süreci yaşamaktansa opioid kriziyle daha etkin mücadele edebilmek için için tazminat ödemeyi kabul ettiğini duyurdu.

Ağustos ayında Oklahoma'da Cleveland Bölgesi Yargıcı, Johnson & Johnson'ı, opioid bağımlılığını tetikleyici yöndeki adımları sebebiyle açılan davada 572 milyon dolar tazminatla cezalandırmıştı. Şirket, reçeteli ağrı kesicilerin tanıtımı ve reklamını fazla yapmak ve bağımlılık yapma riskini gizlemek ya da yeterince bilgilendirme yapmamakla suçlanıyordu.

Haşhaştan elde edilen bir ilaç grubu olan opioidler, hem ağrı kesici hem de uyuşturucu olarak kullanılıyor. Ülkede doktorların son 20 yıl boyunca yaygın şekilde reçete verdiği ilaca milyonlarca kişi bağımlı hale geldi. 400 binden fazla kişinin yaşamını yitirmesine yol açan ilaç nedeniyle eyalet yönetimleri, belediyeler ve Kızılderili kabileleri, ilaç şirketleri aleyhine binlerce dava açtı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'da işçi ve emekçiler bir günlük greve gitti

SONRAKİ HABER

CHP ve HDP’den yüzde 40 tepkisi: "Erken seçime mecbur kalırsam" hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...