01 Ekim 2019 09:45

Olay Medya, kapanma kararını erteledi

Bursa'da yayın yapan Olay Medya, daha önce duyurduğu kapanma kararını ertelediğini belirtti. Daralmaya gidileceği ifade edilen şirkette çalışanlar ise huzursuz bir halde bekliyor.

Olay TV logo

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Bursa’da yayın yapan ve bünyesinde Olay gazetesi ve Olay TV'yi barındıran Olay Medya, ekonomik nedenleri gerekçe göstererek daralmaya gideceğini belirtti. Daha önce Olay Medya'nın 30 Eylül’de kapanacağı ve çalışanların iş akitlerinin feshedileceği belirtilmişti ancak sonrasında kapatma kararının ertelendiği bildirildi. Yaşanan bu belirsizlikten dolayı çalışanların huzursuz olduğu belirtildi.

Olay Medya'nın kapatma kararını ertelediği, şirketin ekonomik daralmaya gideceği ve bu süreçte iş akitlerine son verilen çalışanların bazıları ile yeni sözleşme yapılarak devam edileceği, bazı çalışanların ise işine son verileceği belirtildi. Olay Medya emekçileri ise yaşanan belirsizlik nedeniyle huzursuz olduklarını ifade etti.

ÇALIŞANLAR HUZURSUZ: TEK BİLDİĞİMİZ İŞ AKDİMİZİN FESHİ

Halen Olay TV'de çalışan bir gazeteci ile görüşmemizde kendilerine iş akitlerinin feshedildiğine dair bir belge verdiklerini ve tüm haklarının teslim edileceğinin belirtildiğini aktardı. Kafalarının karışık olduğunu söyleyen Olay Medya çalışanı “Bundan sonra kaç kişiyle devam edilecek belli değil. Tek bildiğimiz elimizde olan 'iş akdiniz feshedildi' kağıdı. Kimlerle yola devam edecekler? Mesela benle devam edecekler mi, edeceklerse bu sefer ben bu şartlarda onlarla devam edecek miyim?​” diye sordu.

DAYANIŞMA GÖSTERİLECEK

Olay Medya’daki gelişmelere ilişkin görüştüğümüz Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz şunları söyledi, kapanma kararının ne zamana kadar ertelendiğinin belli olmadığını söyleyerek "İki üç ay sonra tekrar bu şekliyle gündeme gelmeyeceğinin garantisini kimse veremez. Burada kapatılması söz konu olan sadece Olay Medya değil, Bursa’nın bir değerinin kapanması söz konusu. Bu marka değerini Cavit Çağlar yaratmadı, Bursa’da yaşayan insanlar yarattı. O yüzden bu süreç tüm Bursalıları ilgilendiriyor” dedi.

Olay Medya çalışanlarının yanında olacaklarını ifade eden Rabia Deniz, “Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, Bursa’da gazetecilerin örgütlü mücadelesinin temsilcisidir. Arkadaşlarımızın mağdur olmaması için hem hukuki boyutta hem de eylemsel boyutta örgütlülüğümüzü sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

"ÜYELERİMİZİN YÜZDE 80’İ İŞSİZ"

Yerel basın çalışanlarının uzun süredir yaşadıkları sorunlara işaret eden Deniz, “Yaptığımız bir çalışmada üyelerimizin yüzde 80’inin işsiz olduğunu gördük. Geri kalanların birçoğu da özel okul, hastanelerin departmanlarında, bazı dergilerde çalışıyorlar. Artan döviz kurundan birçok gazeteci etkilendi, işinden oldu ya da farklı departmanlarda çalışmaya başladı” diye konuştu.  

ÇAĞLAR TEKRAR ALDI

Hazineden ve Ziraat Bankasından sorumlu Devlet Bakanı görevini 1991-1992 yılları arasında üstlenen Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Olay Gazetesi 1987’de kuruldu. Olay FM ve Olay TV’nin 1994 yılında açılmasıyla gazete, medya grubuna dönüştü. Kanalın kuruluşundan iki yıl sonra da haber kanalı olan NTV kuruldu ve bu kanal sonrasında Doğuş Yayın Grubuna satıldı. TMSF’nin 7 Mart 2008 tarihinde kanala el koymasından 2 yıl sonra Cavit Çağlar ile TMSF anlaştı ve Olay Medya Grubu tekrar Çağlar’a geçti.

ÖNCEKİ HABER

Madende iş cinayeti: Yerin altında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Somalı madenciler yasağa rağmen hakları için yürüyüşte kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...