30 Eylül 2019 06:32

"Dargeçit JİTEM" davasında sanıkların tutuklanması talebi reddedildi

"Dargeçit JİTEM" davasında sanıkların tutuklanmasına ilişkin mağdur avukatlarının yaptığı talep, mahkeme heyeti tarafından bir kez daha reddedildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Kamuoyunda "Dargeçit JİTEM Davası” olarak bilinen ve 30 Ekim 2014 tarihinde başlayan davanın 16’ncı duruşması Adıyaman 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mardin'in Dargeçit ilçesinde 29 Ekim 1995 ve 8 Mart 1996 tarihleri arasında gözaltına alındıktan sonra 3’ü çocuk 8 kişi ile onların ailelerine bilgi verdiği iddia edilen Uzman Çavuş Bilal Batır'ın kaybedilmesine ilişkin aralarında karakol komutanlarının da bulunduğu 18 kişi hakkında, "Taammüden öldürme” suçundan açılan davanın duruşmasına müşteki avukatları ve aileler katıldı.

Mağdur yakınlarının katıldığı duruşmada, dosya kapsamında dönemin Dargeçit Komando Komutanı Hurşit İmren, dönemin Merkez Karakol Komutanı Mahmut Yılmaz, dönemin Uzman Çavuşu Haydar Topcan ve Faruk Çatak yargılananlar arasında.

Sanıklardan sadece o dönemde orada olan askerlerden birisi SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile duruşmaya katıldı. İfadesinde dönemi hatırlayamadığını, bir şey bilmediğini, yetkisiz olduğunu söyledi. Duruşmaya katılan mağdur aileleri ise, davanın bir an önce sonuçlanmasını, yakınlarının katillerinin cezalandırılmasını istedi. Ailelerin avukatları ise her celsede olduğu gibi yine sanıkların tutuklanmasını talep ederken sanık avukatları eksiklerin giderilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, geçtiğimiz günlerde Ankara'da sonuçlanan "Kızıltepe JİTEM" davasının sonucunun istenmesine, önceki duruşmalarda tanık olarak dinlenme kararı verilen dönemin savcısı Ahmet Kul ve dönemin askerlerinden Ahmet Çiçek'in zorla getirilmesine, sanıkların tutukluluğuna dair talebin önceki celselerde verilen karar gereği reddine karar vererek duruşmayı 23 Aralık’a erteledi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel has not been and will not be silent!

SONRAKİ HABER

Avusturya'da erken seçimler: İktidar partisi ve Yeşiller kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...