Grevdeki ABD’li işçilerden Türkiyeli işçilere mesaj: Sizlerle birlikteyiz!

ABD’de talepleri için başlattıkları grevi sürdüren General Motors işçileri, Türkiye’de MESS grup sözleşmesi sürecinde olan metal işçilerine destek mesajı gönderdi.

29 Eylül 2019 20:36
Paylaş

ABD’de grevde olan General Motor (GM) işçileri, MESS grup sözleşmesi sürecinde olan metal işçilerine mesaj gönderdi. Hakları için grevde olduklarını söyleyen GM işçileri İşçisi John Jayne, “Hepimizin sizlerle birlikte olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi.

ABD’de Birleşik Otomobil İşçileri sendikasının (UAW) örgütlü olduğu otomotiv tekeli General Motors (GM) fabrikalarındaki greve 9 eyaletteki 31 büyük fabrika ve 21 işletmede çalışan 49 bin işçi katılıyor.

GM Philadelphia Parça Dağıtım Merkezi önünde bekleyen işçiler, grev dövizlerinin altına “Good luck Turkish steelworkers!/İyi şanslar Türk metal işçileri” yazdı. Burada bekleyen işçilerin sözcüsü olan John Jayne Evrensel’e yaptığı açıklamada “General Motors için çalışıyorum. Ve şimdi, grevdeyiz. Adil ücretler için ayaktayız. İş güvenliği için ayaktayız. Uygun fiyatlı kaliteli sağlık hizmetleri için ayaktayız. Geçici işçiliğin hâlâ yürürlükte olmasına karşı ayaktayız. Ve Türkiye’deki metal işçilerinin de toplu pazarlık sürecine gireceğini duydum. Hepimizin sizlerle birlikte olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Umarız ki, toplu iş sözleşmesi süreci sizin için olumlu geçecek. Ve sizler tam olarak hak ettiklerinizi kazanacaksınız” dedi. (Philadelphia/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

CHP'li Salıcı: Kızılması gereken mülteciler değil hükümetin yanlış politikasıdır

SONRAKİ HABER

Dersim’de HDP’lilere gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...