27 Eylül 2019 12:34

İstanbul'da "Demokrasi Nöbeti" abluka altına alındı, 5 kişi gözaltına alındı

İstanbul Esenyurt'ta kayyumlara karşı başlatılan “Demokrasi Nöbeti” eylemini sürdüren HDP'li vekiller çembere alınırken, nöbete katılan 5 kişi gözaltına alındı. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

İçişleri Bakanlığı kararıyla Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlara tepki olarak başlayan “Demokrasi Nöbeti” İstanbul'da Esenyurt Meydanı’nda devam etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde başlayan “Demokrasi Nöbeti”ne HDP’li milletvekilleri Dilşat Canbaz Kaya, Kemal Bülbül, Ömer Öcalan ve Nejdet İpekyüz katıldı. “Demokrasi Nöbeti”ne katılan 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 kişi emniyet ifadelerinin ardından Esenyurt Adliyesine çıkarıldı. 5 kişi savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

"BİNALARA KESKİN NİŞANCI KONUŞLANDIRILDI"

MA'nın haberine göre meydanda bekleyen milletvekilleri polis ve bekçiler tarafından ablukaya alındı. Sokak başları TOMA'lar ile kapatılırken, zırhlı araçlar ise sık sık devriye gezdi. Yurttaşların ablukaya tepki göstermesi üzerine polislerin "Tatbikat var. Yasak. Tedbir amaçlı" demeleri dikkat çekti.

"HALKIN BURAYA GELMESİ ENGELLENİYOR"

Abluka içinde kısa bir konuşma yapan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Türkiye'nin adaletsizlikle ve hak ihlalleriyle karşı karşıya olduğunu belirterek, bu ihlallerin ortadan kaldırılması için herkesin oyuna, emeğine ,özgürlüğe sahip çıkması çağrısı yaptı. Bülbül, “Amacımız ne esnafı ne de halkı rahatsız etmek. Tam aksine halkın da yoksulların da kimsesizlerin de işsizlerin de hep birlikte hakkını savunmaktır. TBMM vekilleri olarak buradayız. Etrafımız kuşatılıyor. Halkın buraya gelmesi engelleniyor" dedi.

"HALKIN HABER HAKKI ENGELLENİYOR"

Gazetecilerin alana alınmaması üzerine HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek de telefon üzerinden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Halkın haber alma hakkının engellediğini belirten Çiçek, "Biz HDP olarak faşizme, baskıcı politikalara karşı oyun bozmaya devam ederken, bu yalan imparatorluğunu da teşhir etmeye devam edeceğiz. Bu deprem günlerinde İstanbul halkına geçmiş olsun derken, depremin değil doğaya, insana ve demokrasiye duyarlı olmayan yönetim anlayışına sahip olanların ve siyaseten ülkeyi deprem halinde tutanların her türden olumsuzluğun sorumlusu olduğunu da belirtmek isteriz” diye belirtti.

Yapılan konuşmalar ardından bugünkü "Demokrasi Nöbeti" eylemi sona erdi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Diyarbakır'da devam eden demokrasi nöbetinin İstanbul ve İzmir'e taşınması kararı almıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mısır'da Cumhurbaşkanı Sisi karşıtı protestolar sürüyor

SONRAKİ HABER

İzmir'de HDP'nin kayyuma karşı nöbeti üçüncü gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...