27 Eylül 2019 07:01
Son Güncellenme Tarihi: 27 Eylül 2019 13:58

Ekrem İmamoğlu olmadan yapılan deprem toplantısına dair İstanbul Valiliği açıklaması

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde yapılan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılmadığı Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısına dair İstanbul Valiliği bir açıklama yayımladı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısı (TAMPT) yapıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlık ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da toplantıya katıldı. Oktay'ın açıklamasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun toplantıda yer almaması, "İmamoğlu toplantıya davet edilmedi mi?" sorusunun sorulmasına yol açtı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla bu durumu eleştirdi.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, konuyla ilgili olarak Twitter hesabından bir açıklama yayınladı. Açıklamada "İlimizde dün meydana gelen deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat Oktay başkanlığında bütün kurumların en üst düzeydeki temsilcilerinin iştirakleriyle bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Yapılan bu toplantı sonrasında gece boyunca sürecek Afet Acil Durum Yönetim Merkezi faaliyetlerinin, sabah saat 10.00'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün Hasdal Yerleşkesi'nde tekrar değerlendirilmesi kararlaştırılmış, bügünkü toplantı için tüm katılımcılar bizzat orada bilgilendirilmiş ve davet edilmişlerdir. Sosyal medyada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın toplantıya davet edilmediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

İMAMOĞLU: GENEL SEKRETER YARDIMCIMIZ KATILDI

Ekrem İmamoğlu da toplantıya davet edilip edilmediğine ilişkin iddiaya "Genel sekreter yardımcımız ve arkadaşlarımız orada” diye yanıt verdi. (HABERMERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Silivri’de hasar gören okul mühürlendi; Avcılar’da 258 bina incelenecek

SONRAKİ HABER

"Deprem toplanma alanı yok çünkü yandaşa peşkeş çekildi"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...