26 Eylül 2019 04:40

Savcı ses kayıtlarını delil kabul etti, eşini vuran sanığa 23 yıl hapis istemi

İstanbul Bahçelievler’de ayrı yaşadığı eşi A. G. C’yi silahla vuran Hasan Engin C'nin ses kayıtları savcılık tarafından delil kabul edildi. C’nin 23 yıl hapsi isteniyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Serpil KIRKESER

İstanbul Bahçelievler’de 4 ay önce ayrı yaşadığı eşi 48 yaşındaki A.G.C'yi silahla vurarak ağır yaralayan tutuklu Hasan Engin C. hakkında 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Hasan Engin C. ifadesinde olay günü barışma bahanesiyle A.G.C'nin yanına gittiğini söyledi.

MERMİLER BİTİNCEYE KADAR ATEŞ ETTİ, PİŞMANIM DEDİ

Hasan Engin C., “Eşim konuşmak istemediğini, beraber olamayacağımızı söyledi. Tahrik edici konuştu. Sinirlendim. Mermiler bitinceye kadar ateş ettim. Üzgün ve pişmanım” dedi. Olaydan hemen önce kayıtlara geçen ses kaydını da delil kabul eden savcı, Hasan Engin C.'nin ifadesinde iddia ettiği gibi A.G.C'nin kendisine yönelik tahrik edici konuşmalarının ses kayıtlarında olmadığını bu yönüyle Hasan Engin C'nin savunmasına itibar edilmediği, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istemedi.

KADIN “TEHDİT EDİLİYORUM” DİYEREK ŞİKAYETÇİ OLDU ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

A.G.C. 33 yıllık eşi Hasan Engin C'nin kendisini mesajla tehdit etmesi üzerine şikayetçi oldu. Hasan Engin C'nin ifadesi alındı ve üzerinden çıkan kurusıkı tabanca hakkında da işlem yapıldı, ardından Hasan Engin C. Samsun'a geri döndü.

Olay günü tabancayla İstanbul'a gelen Hasan Engin C, eşi A.G.C'yi takip etti ve ısrarla konuşmak istediğini söyledi. A.G.C bu isteği geri çevirdi. Hasan Engin C. “Üzerimde silah var vururum” diyerek A.G.C'yi tehdit etti, silahla A.G.C'ye bir kaç el ateş etti. Mermilerden 6 tanesi A.G. C'nin vücuduna isabet ederken, Hasan Engin C. ise olay yerinden kaçtı.

KADINI VURDU, HASTANEYE GÖRMEYE GİTTİ

A.G.C tedavisi için hastaneye kaldırılırken, Hasan Engin C. de A.G.C.'nin yoğun bakımda tedavi gördüğü hastaneye gitti. Ancak hastane bahçesinde görevli polisler tarafından şüpheli hareketleri üzerine yakalandı.

“EKONOMİK SORUNLAR YAŞIYORDUM”

Gözaltına alınan Hasan Engin C. ifadesinde tavuk çiftliğinin iflas etmesi üzerine ekonomik sorunlar yaşadığını, eşiyle aralarında tartışma olduğunu ardından eşinin evden ayrıldığını anlattı.

SAVCI HAKSIZ TAHRİK UYGULANMASINI İSTEMEDİ

Savcı hazırladığı iddianamede, olay sonrası telefonun açık olması sebebiyle olay anına ilişkin elde edilen ses kaydı çözümünde bir erkeğin, 'Silah ve üzerimde, seni şu an vururum, konuşacağız, seni vuracağım' dediği, bir kadının da 'Varsa var ne yapayım konuşmayacağım' dediğini belirtti. Ses kaydının devamında silah doldur boşalt sesinin olduğu ve birden çok ateş edildiği, çığlık seslerinin geldiği ifade edilen iddianamede, şüpheli Hasan Engin C'nin ifadesinde belirttiği A.G.C'nin kendisine yönelik tahrik edici konuşmalarının olmadığı bu yönüyle Hasan Engin C'nin savunmasına itibar edilmediği, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasının istenmediği kaydedildi.

Şüpheli Hasan Engin C'nin eşini birçok kez ölümle tehdit ettiği, kurusıkı tabanca ile takip ettiği, yakın mesafeden mermileri bitinceye kadar ateş ettiği vurgulanan iddianamede, kullanılan silahın elverişliliği meydana gelen neticenin ağırlığını da dikkate alarak eylemin kasten öldürmeye yönelik olduğu, ancak neticenin gerçekleşmemesi nedeniyle eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı belirtildi.

İddianamede şüpheli Hasan Engin C'nin “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıl ile “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçundan da 3 yıla kadar hapsi istendi. İddianame kabul edildi. Şüpheli Hasan Engin C. önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kaz Dağları’nda maden şirketi destekçisi köy muhtarları belediyeye dilekçe verdi

SONRAKİ HABER

Uluslararası Olof Palme Merkezi’den Türkiye’ye Canan Kaftancıoğlu tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...