25 Eylül 2019 06:49

AKP döneminde bankalara olan kredi borcu 77 katına çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık: AKP'nin iktidara geldiği yıl 6,6 milyar lira olan kredi borcu, mayıs ayı itibariyle 509 milyar liraya ulaştı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Enflasyona göre yapılan maaş zamları vatandaşa yansıyan gerçek enflasyonun oldukça gerisinde. Bu durum, vatandaşın alım gücünü günden güne düşürüyor, vatandaşlar, evini geçindirebilmek için bankalara borçlanıyor” ifadesini kullandı.

Karabıyık, yazılı açıklamasında AKP'nin iktidara geldiği yıl 6,6 milyar lira olan vatandaşın bankalara kredi kartı ve tüketici kredisi borcunun, bu yılın mayıs ayı itibariyle 509 milyar liraya ulaştığını belirtti.

“Enflasyona göre yapılan maaş zamları vatandaşa yansıyan gerçek enflasyonun oldukça gerisinde. Bu durum, vatandaşın alım gücünü günden güne düşürüyor, vatandaşlar, evini geçindirebilmek için bankalara borçlanıyor” diyen Karabıyık, şunları kaydetti:

“Tek adam sisteminin merhem olacağı söylenen ekonomik kriz, tüm gerçekliği ile haneleri etkiliyor, vatandaşlar gün geçtikçe yoksullaşıyor. 2019'un ilk 6 ayında aylık geliri 852 liranın altına düşen kişi sayısı 366 bin kişi artmış durumda. 8 milyon 628 bin vatandaşımız, devletin sosyal güvenlik primi desteğine muhtaç halde ve bu tablo iyiye gitmiyor. Tek adam rejimine geçildiğinde 'ekonomi uçacak' deniyordu, o günden beri vatandaş daha da yoksullaştı. Ekonomimiz değil işsizlik, enflasyon, döviz kuru, aylık geliri 852 liranın altına düşerek, devletten sosyal güvenlik primi desteğini alan kişi sayısı uçuyor.” (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

Eski TMSF Başkan Yardımcısı Çalık'ın ‘zimmet’ suçundan hapis cezası istendi

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ödeneği aşarak 1 milyar 9 milyon TL, fazladan harcama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...