Öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar'ın davası öncesi babasından destek çağrısı

Çankaya Üniversitesinde Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen Ceren Damar'ın cuma günü görülmeye başlanacak davası öncesi babası Mustafa Damar #CerenHocaİçinSusma etiketiyle destek çağrısı yaptı.

24 Eylül 2019 08:37
Paylaş

Ankara'da Çankaya Üniversitesinde sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen 27 yaşındaki Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar, cuma günü başlayacak duruşma öncesi sosyal medyadan destek çağrısı yaptı. Mustafa Damar, "Kızımın yaşadıklarının ibret olması, toplumda gerekli farkındalığın oluşturulması ve yaşanan bu vahim olayların tekrarlanmaması için herkesi #CerenHocaİçinSusma etiketiyle paylaşım yapmaya davet ediyorum" dedi.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019'da üniversite yerleşkesindeki odasında sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından kaçan Hasan İsmail Hikmet, polisin takibi soncu yakalanarak tutuklandı. Olayla ilgili yürütülen soruşturma 7 ayda tamamlanarak Hasan İsmail Hikmet hakkında "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

CEREN DAMAR'IN BABASINDAN DESTEK ÇAĞRISI

Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşması 27 Eylül Cuma günü görülecek. Ceren Damar'ın babası Mustafa Damar, duruşma öncesi sosyal medyada destek çağrısında bulundu. Mustafa Damar, "27 yaşında, idealleri ve hayalleriyle aramızdan ayrılan, haksızlığa izin vermediği, doğru olanı canı pahasına cesaretle savunduğu, toplumsal değerlerimize sahip çıktığı için yaşama hakkı elinden alınan kızım Ceren Damar Şenel'in yaşadıklarının ibret olması, toplumda gerekli farkındalığın oluşturulması ve yaşanan bu vahim olayların tekrarlanmaması için herkesi  #CerenHocaİçinSusma etiketiyle paylaşım yapmaya davet ediyorum" dedi.

Baba Damar, sosyal medya hesabından yayınladığı videosunda da kızını anlatarak, "Adalet arayan bir babayım. Kızım hırsızlığa ve haksızlığa izin vermediği için katledildi. Adalet arayışımı ömrümün sonuna kadar sürdüreceğim. Bize destek veren herkesi #CerenHocaİçinSusma etiketini sosyal medya hesabından paylaşmaya davet ediyorum. Bu süreçte bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

SANIĞIN ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ-ÇIKIŞ GÖRÜNTÜLERİ

Öte yandan sanığın olay günü sabah saatlerinde okula gelerek otomobilini park etmesi, sınavda kopya çekerken yakalandıktan sonra ise silahını almak için eve giderken okuldan otomobiliyle çıktığı anların güvenlik kameralarından alınan fotoğrafları da dava dosyasına girdi. Polisin olay günü yaptığı incelemede sanığın, Ceren Damar Şenel'i öldürdükten sonra kaçtığı anlara ait görüntüler ise güvenlik kamerasının bozuk olması nedeniyle tespit edilemedi. Güvenlik kameralarının neden çalışmadığı konusunda polisin okuldan istediği tutanak da dosyaya girdi. Teknik servisteki görevlilerin imzasıyla hazırlanan tutanağa göre, olayın yaşanmasından hemen önce saat 16.42’de elektrik panosunda şalterin atması nedeniyle kamera devre dışı kaldı. Şalterin açılması ardından saat 18.56'da kameralar tekrar devreye girdi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Saray masraflarında yüzde 160 artış oldu, kasa 637.8 milyon lira açık verdi

SONRAKİ HABER

Polis, kaçırıldığı iddia edilen Mustafa Yılmaz için 'Onlar hain, kaçtı' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa