24 Eylül 2019 07:37
Son Güncellenme Tarihi: 25 Eylül 2019 12:34

Diyarbakır'da korucular HDP binasına saldırdı: 5 yaralı, 5 gözaltı

Diyarbakır Kulp’ta meydana gelen patlamada yakınlarını kaybeden bir grup korucu, HDP Kulp İlçe Başkanlığı binasına saldırdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde meydana gelen patlamada yakınlarını kaybeden bir grup korucu HDP’lilere saldırdı. İlk önce Kulp’a HDP’ye dayanışmaya gelen Silvan ve Ergani yöneticilerin araçlarına saldırı gerçekleştirildi ve 2 kişi yaralandı. Bu olaya takiben HDP Kulp ilçe binasına yapılan saldırıda 3 kişi yaralandı. Olayla ilgili 5 korucu gözaltına alındı.

‘SALDIRILAR TESADÜF OLAMAZ’

HDP binasında bulunan ve yaralananlardan Remzi Altın’ın kafasına 7 dikiş atıldı. Yaşananları Evrensel’e anlatan Altın, “Bu saldırılar tesadüf olamaz” dedi.

Altın, “Dayanışma için gelen arkadaşlarımızın geri dönüşünde araçlarla önleri kesilerek saldırıya uğradıkları haber geldi. Ardından bulunduğumuz ilçe binasına saldırdılar. Bana da saldırdılar, darp etmeye başladılar. Saldırganlardan birinin üzerinde silah vardı, biri AKP İlçe Başkanı’nın yeğeniydi. “Siz teröristsiniz” deyip darp ettiler. Kafamı kırdılar. Parti binasında ne varsa kırıp, dağıttılar. Parti binasıyla emniyet arasında 200-250 metre var. Ne emniyet ne asker, olay bittikten sonra geldiler. Ambulans çağrılmadı, bizi zırhlı araçla hastaneye götürdüler ve ardından emniyete götürüldük. Yapılan bu saldırılar tesadüf olamaz, planlı saldırılardı” dedi.

‘İNADINA BARIŞ DİYECEĞİZ’

HDP’nin 31 Mart seçimlerinde büyükşehirlerde iktidara kaybettirmesinin ardından iktidar tarafından sürekli terörize edilmeye çalışılarak hedef gösterildiğini ifade eden Altın, “HDP legal bir partidir. Seçime girmiş, hazineden yardım almış. Seçilmişleri var, halk iradesi var. Bu iktidarın batı da kaybetmesinin intikamıdır. Ama barış ve demokrasi kazanacak. Bu saldırılara, hukuksuzluklara rağmen ne olursa olsun biz barış ve demokrasi mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. İnadına barış, demokrasi, kardeşlik diyeceğiz” diye konuştu.

ZEYAT CEYLAN: HDP HİÇBİR ZAMAN ŞİDDETİN PARÇASI OLMADI

Saldırdıya uğrayan binada incelemelerde bulunan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyat Ceylan, HDP’nin şiddet olaylarıyla bağdaştırmak istendiğini belirterek, halkın HDP’nin şiddet olaylarıyla hiçbir bağının olmadığını bildiğini kaydetti.

Mezopotamya Ajansının aktardığına göre saldırının ardından Kulp’a giden HDP Diyarbakır Milletvekilleri Saliha Aydeniz, Remziye Tosun ve HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyat Ceylan’dan oluşan heyet, ilçe binasında yaptıkları incelemelerin ardından açıklama yaptı. Ceylan,  Kulp’ta yaşanan patlamada yaşamını yitirenlerin acısını paylaştıklarını ve ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunduklarını söyleyerek, iktidar ve havuz medyasının Kulp olayını iftiralarla HDP ile bağdaştırmaya çalıştığını vurguladı. HDP’nin hiçbir zaman savaşın bir parçası olmadığını belirten Ceylan, şunları söyledi:

“HDP her zaman savaşa karşı demokratik siyasetin önünü açmak ve onurlu bir barış için çalışmıştır. Ancak HDP’yi kriminalize etmek isteyenler HDP’ye karşı saldırıların zeminini oluşturuyor. Bugün bu yüzden Kulp ilçe başkanlığımıza büyük bir saldırı oldu. Bilinçli politikalarla HDP ve şiddeti bir arada göstermeye çalışıyorlar. Ancak halkımız ve Kulp halkı biliyor ki HDP’nin şiddet olaylarıyla hiçbir bağı yoktur.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TCDD, Sirkeci Garı ve Haydarpaşa Garı'nın bazı bölümlerini kiraya verecek

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Diyarbakır şubeleri, meslektaşlarının darbedilmesine tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...