21 Eylül 2019 04:47

Demirtaş kararı sonrası Erdoğan: Bunları bırakamayız, şehitlerimiz bize hesap sorar

TEKNOFEST'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, haklarında yeniden tutuklama kararı verilen Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ı kastederek "Bunları bırakamayız" dedi.

Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman/AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST İstanbul) konuştu. Erdoğan, dün haklarında tekrar tutuklama kararı verilen HDP Eski Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a göndermede bulunarak "Sokağa insanları çağırıp ondan sonra Diyarbakır'da 53 evladımızı öldürenleri bu millet unutmuyor ve unutmayacaktır da. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz, takipçisi olacağız. Bunları bırakamayız. Eğer biz bırakırsak ebedi alemde şehitlerimiz bize bunun hesabını sorar" dedi. HDP önünde eylem yapan ailelere de değinen Erdoğan, HDP'yi hedef gösterdi. Erdoğan, "Bu ülkede katil aranıyorsa bunun adresini sormaya gerek yok, bunlar biliniyor. Bunlar ta parlamentoya kadar sızmış olanlar" diye konuştu.

Erdoğan, TEKNOFEST'te yaptığı konuşmada, Kobani protestolarının yaşandığı 6-7-8 Ekim olaylarında yaşananlardan sorumlu tutularak haklarında yeniden tutuklama kararı verilen Demirtaş ve Yüksekdağ'a göndermede bulunarak "Bunları bırakamayız" dedi. Erdoğan, çocuklarının dağa kaçırıldığını öne süren ailelerin Diyarbakır HDP İl binası önündeki eylemine de değindi.

MİLLETVEKİLLERİNİ HEDEF ALDI

Erdoğan, "Bugün Diyarbakır'da evlatları dağa kaçırılan analar dimdik duruyorsa bunun bir sebebi var. Ölümden korkmuyorlar, üzerine üzerine gidiyorlar, 'Evlatlarımız gelene kadar buradan ayrılmayacağız' diyorlar. Kandil'e de sesleniyorum. Bu terör örgütlerin önünde, arkasında olanlara, onlara siyasi destek olanlara da sesleniyorum. Bu ülkede katil aranıyorsa bunların adresini aramaya gerek yok. Bunlar, parlamentoya kadar sızmışlar" dedi.

"İŞÇİSİN SEN İŞÇİ KAL"

Erdoğan, Cem Karaca’nın "Tamirci Çırağı" şarkısındaki "İşçisin sen işçi kal giy dedi tulumları" dizelerini okuduktan sonra, "Evet biz de giydik tulumları" diyerek Türkiye’nin "geri kalmışlık"tan kurtuluş mücadelesi verdiğini ileri sürdü.

"Kardeşliğimizin yanında ekonomimizi de hedef aldılar" diyen Erdoğan, "Hamdolsun biz milletimizle birlikte bu saldırıları birer birer boşa çıkarmayı başardık" dedi.

Konuşmasında Türkiye'nin her alanda güçlü bir altyapıya sahip olduğunu ileri süren Erdoğan, "Maruz kaldığımız tüm saldırılara rağmen, hâlâ güçlü bir şekilde ayakta olan bir ekonomimiz var" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamu kurumları arasında en çok zarar eden kurum SGK oldu

SONRAKİ HABER

Mersin Üniversitesi öğrencilerinden yemekhane zammına karşı boykot çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...