20 Eylül 2019 14:39
Son Güncellenme Tarihi: 21 Eylül 2019 08:42

Kanser hastası Neslican Tay yaşamını yitirdi

Verdiği mücadele ile kanser hastalarına ışık olan 21 yaşındaki Neslican Tay, yoğun bakıma kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: @neslicantayy/Twitter

Paylaş

Kansere karşı verdiği mücadele ile milyonlara ulaşan ve binlerce hastaya ışık olan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Neslican Tay, 15 Eylül'de yoğun bakıma kaldırıldığı hastanede dün akşam saat 21.20'de yaşamını yitirdi. Neslican Tay, yoğun bakıma alınmadan önce yaptığı son paylaşımında, "Şimdi her şeyin çok güzel olmasının tam zamanı bence. Hadi hemen olsun'' yazmıştı. Rize'de yarın öğleden sonra cenaze töreni düzenlenecek.

Hastaneden yapılan açıklamada Tay'ın ölüm nedeninin çoklu organ yetmezliği olduğu duyuruldu. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Medikal Direktörü Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı yaptığı açıklamada, “Süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21:20'de kendisini kaybettik” bilgisini verdi.

Prof. Dr. Yiğitbaşı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği 'yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümör'e bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20.09.2019 saat 21:20 de kendisini kaybettik. Allah’tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz.”

CENAZE TÖRENİ RİZE'DE YAPILACAK

Neslican Tay'ın cenazesi hayatını kaybettiği hastaneden Rize'ye doğru yola çıktı. Neslican Tay'ın dayısı Ömer Yazıcı, yaptığı açıklamada "Bu süreçte bizi bırakmayan yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Neslican'ın bedenini kaybettik, ruhu ve başlattığı savaş, başlattığı mücadeleyi miras olarak, vasiyet olarak kabul ettik. Devam ediyoruz, devam ettireceğiz" dedi.

Ömer Yazıcı, "Bu konuda Türkiye'deki bu hastalıkla mücadele eden bütün herkese vermiş olduğu umudu ayakta tutmak için Neslican'ın ruhunu yaşatacağız, yaşatmaya devam edeceğiz. Neslican son nefesine kadar savaştı. Bıkmadı, bırakmadı, salmadı. Belki onun yerinde bizler olsaydık çok daha erken pes ederdik. Etmedi. Neslican'ın annesinin ve kendisinin istediği bir şey vardı. Biz iki sene evvel, Neslican'ın bacağını kestiğimiz zaman bacağını bırakmamıştık hastanede. Onu memleketimizde, Rize'de gömmüştük. Cenazesini de bacağının yanına, bedenini bütünleştireceğiz orada. Cenazesi Rize'de olacak. Yarın Rize Sahil Camii'nde öğlenden sonra cenaze namazını kılıp aile kabristanımıza defnedeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ HER ŞEYİN ÇOK GÜZEL OLMASININ TAM ZAMANI" DEMİŞTİ

Sosyal medyada kansere karşı verdiği mücadele ile tanınan ve tedavi süresi boyunca yaşadıklarını anlatan Neslican Tay, kanseri 3 kez yenmişti. 2018'de tümör nedeniyle bir bacağı kesilen Tay, 4. kez kansere yakalandığını sosyal medya hesaplarından duyurmuştu. Bahçeşehir Üniversitesinde psikoloji eğitimi gören Tay, yoğun bakıma alınmadan önce yaptığı son paylaşımında şunları yazmıştı:

''Bir süredir burada pek aktif olamadım. Kemoterapi almamla birlikte çok fazla aksilik oldu. Damarım ilacı kaldırmadı. 3’üncü dereceden yanıklar oluştu. Aynı gün port açıldı o da pıhtı oluşturdu derken sağ akciğerimi çok kötü etkiledi. Sağ kolum mutant gibi şişti. Damar yolum diğer tedavileri de kaldıramadı yeni kateter takıldı dün boynuma. O aradan akciğer tüpü takıldı, çıkarıldı. Bir gün vov bugün çok iyiyim oldum, diğer gün ben ne zaman iyi olucam. Okurken bile yoruldunuz di mi? Yaşaması tam bir olay, bir felaket derecesindeydi. Durum böyle olunca telefona çok bakamadım bile uyudum, uyandım. Buraya yansıtmayı çok sevmiyorum ama durum bu. Hala taburcu olacak kadar iyi olmayı bekliyorum. Şimdi her şeyin çok güzel olmasının tam zamanı bence. Hadi hemen olsun.'' (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"24 Eylül’de gazetecilik yargılanacak, dayanışmanızı bekliyorum"

SONRAKİ HABER

Figen Yüksekdağ: Adaleti herkes için istemedikçe demokrasi gelmez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...