17 Eylül 2019 09:13
Son Güncellenme Tarihi: 17 Eylül 2019 15:10

Suruç’taki saldırının sanığı, AKP’li Yıldız’ın ağabeyi Enver Yıldız tutuklandı

Seçim öncesi Suruç’ta Şenyaşar ailesine dönük silahlı saldırının sanıklarından AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi Enver Yıldız tutuklandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarıyla esnaf ziyareti sırasında silahlı saldırıda HDP'li Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi Enver Yıldız tutuklandı.

Suruç’ta 15 Haziran 2018'de AKP’lilere tepki gösteren Şenyaşar ailesine dönük silahlı saldırıyla ilgili hakkında yakalama kararı bulunan ve 15 aydır firari olan Enver Yıldız beraberindeki bir grup yakını ile Urfa Adliyesine geldi. Yıldız, daha sonra teslim oldu.

Enver Yıldız'ın adliyeye gelişi sırasında polis ekiplerinin çevrede güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Enver Yıldız, savcılık ifadesinin ardından “insan öldürme ve yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saldırıda eşi Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Celal ile Adıl Şenyaşar’ı kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, yargı sürecinde ilerleme olmadığı iddiasıyla geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Adliyesi önünde oturma eylemi başlatmıştı. Saldırıda AKP’li vekil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız da yaşamını yitirmişti. 

NE OLMUŞTU?

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarıyla esnaf ziyareti yaptığı sırada çıkan çatışmada HDP'li Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar ile AKP’li Yıldız'ın kardeşi M. Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. Olayın ardından tehdit ve baskıya maruz kalan Şenyaşar ailesi, dükkanı kapatarak ilçeyi terk etmişti. Soruşturma kapsamında milletvekilinin ağabeyinin katil zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Fadıl Şenyaşar tutuklanmıştı. HDP'li Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar’ın ölümüne ilişkin ise somut bir adım atılmamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yargı paketi Ekim’de TBMM gündemine gelecek

SONRAKİ HABER

'Susamam'da yer alan rapperlar hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa