16 Eylül 2019 09:28

ODTÜ'de 702 öğrenci yurtlara yerleşemedi, yönetim sessiz

ODTÜ’de yurt başvurusunda bulunan 702 öğrenci herhangi bir yurda yerleşemedi. Öğrenciler, okul yönetiminin sessizliğine tepkili.

 

Fotoğraf: Wikimedia Commons/CC BY-SA 4.0

Paylaş

Buse VURDU
Ankara

Ortadoğu Teknik Üniversitesine (ODTÜ) yurt başvurusunda bulunan bin 613 öğrenciden 702’si herhangi bir yurda yerleşemedi. Derslerin başlamasına sayılı günler kala barınma sorunuyla karşı karşıya kalan öğrenciler, üniversite yönetiminin herhangi bir açıklama yapmamasına tepki gösterdi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesine (ODTÜ) bu yıl yerleşen 3 bin civarı öğrenciden bin 613 öğrenci ODTÜ yurtlarında kalmak için başvuruda bulundu. ODTÜ Yurtlar Müdürlüğü tarafından sonuncusu bugün açıklanan iki ayrı listenin sonucuna göre başvuruda bulunan öğrencilerden 702’si herhangi bir yurda yerleşemedi. Derslerin başlamasına sayılı günler kala herhangi bir yurda yerleşemediğini öğrenen yüzlerce öğrenci, üniversite yönetiminin bir açıklama yapmamasına tepki gösterdi. Yayınlanan son listede yurda yerleştirilen öğrenci sayısının oldukça az olması endişeleri artırırken ODTÜ Yurtlar Müdürlüğüne ulaşan kimi öğrencilerin ise “Kendi başınızın çaresine bakın” yanıtı ile karşılaştığı iddia edildi.

‘SORULARIMIZ CEVAPSIZ BIRAKILIYOR’

ODTÜ’yü yeni kazanan hazırlık öğrencisi Sidar Babaoğlu, kendilerine üniversite tercihinde bulunurken yurt çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğunun söylendiğini, şimdi ise 702 kişinin açıkta kaldığını ifade etti. Şehir değiştirerek üniversite okumaya gelen öğrencilerin birçoğunun ne yapacağını bilmediğini dile getiren Babaoğlu, “Okul yönetiminin ODTÜ’ye ve Ankara’ya yeni gelen öğrencileri böyle bir şeyle karşı karşıya bırakması çok garip geliyor. Tüm bu durumun içerisinde sorularımız cevapsız bırakılıyor. Nerede kalacağız? Farklı farklı seçenekler var ama bir sonuca varamıyoruz. Çünkü ODTÜ yönetimi bir cevap dahi vermiyor. ‘Size yurt çıkmayacak’ deseler ona göre bir yol izleyeceğiz ama aradığımızda telefonlar dahi açılmıyor” diye konuştu.

‘NEREDE KALACAĞIM KONUSUNDA ENDİŞELİYİM’

Bir diğer hazırlık öğrencisi Çağdaş Kılıç ise uzun süren sınav hazırlık sürecinin ardından kendinden emin bir şekilde tercih ettiği ODTÜ tarafından yüz üstü bırakılmış hissettiğini söyleyerek “Şehir dışından geliyorum ve nerede, nasıl kalacağım konusunda çok endişeliyim. Bugüne kadar hep ODTÜ öğrencisini dışarıda bırakmaz sözü güvenimi arttırıyordu şu an ise hiçbir anlam ifade etmiyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'den Barış Akademisyenlerinin işe iadesi için yasa teklifi

SONRAKİ HABER

Canan Kaftancıoğlu, İBB’deki işlerinden çıkarılan işçilerle görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...