16 Eylül 2019 08:13

Gümüşhane'de ücretleri ödenmeyen maden işçileri eylem yaptı

Gümüşhane’de özel maden ocağında çalışan işçiler ücretleri ödenmediği için eylem yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Gümüşhane merkeze bağlı Karamustafa köyünde faaliyet gösteren kurşun, çinko ve altın madeni zenginleştirme tesisinde çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları için eylem yaptı.

Maden tesisinde çalışan 330 işçiden 200'ü, tesis önünde toplanarak, geçmiş aylıklarını alamamalarına tepki gösterdi. İşçiler adına açıklamada bulunan Cemalettin Şahin, ücretsiz izne ayrılmak istemediklerini ve ödenmeyen geçmişe dönük aylıklarının ödenmesini istedi.

Pek çok işçinin 5 aydır ücretlerini alamadığını söyleyen Şahin, “Yapılan hataların hiçbirisi işçinin suçu değildir. Buradan yetkililere sesleniyoruz; bizi görmezden gelmesinler. Kime gittiysek çözüm bulamadık. Bu insanlar buradan evine ekmek götüremiyor, kira ödeyemiyor. Her seferinde işçiyi kapıdan atmanın peşindeler. 3 aylık, 2 aylık hatta 5 aylık maaşını alamayan arkadaşlar var. İstediğimiz aylıklarımızın düzenli şekilde yatması, buranın kapanmaması. Hakkımızı ve alın terimizin karşılığını istiyoruz” dedi.

'ÇOK MAĞDURUZ'

Maden işçilerinden Orhan Orak da paralarını alamadıkları için işçilerin zor günler yaşadığını belirterek, “Bayburt’tan Gümüşhane’ye kaçıp gelen inek kadar değerimiz yok. Görüşmeler yaptık ama olumlu bir netice alamadık. Okul sezonu açıldı, kış yaklaşıyor. Buradaki insanlar kara kara düşünüyor” diye konuştu.

Gruptaki diğer işçiler de maaşlarının ödenmesini ve yaşanan sorunun giderilmesini talep etti. Açıklamaların ardından işçi grubu, faaliyeti durdurulan tesiste direnişe başladı. Maden şirketi yetkilileri ise konuya ilişkin bilgi vermek istemedi. (Gümüşhane/DHA)

ÖNCEKİ HABER

DİB Sözcüsü Türmen: Demokrasi isteyenler birlikte mücadele etmeli

SONRAKİ HABER

Associate Professor Dr. Ömer Turan: The AKP’s solution will amount to strengthening Palace bureaucracy

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...