14 Eylül 2019 09:11

Öldürülen Maraş Katliamı davası avukatları Adana'da anıldı

Öldürülen Maraş Katliamı davası avukatları Ceyhun Can, Halil Sıtkı Güllüoğlu ve Ahmet Albay, Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Duruşmaları Adana Adliyesinde görülen Maraş Katliamı davasının müdahil avukatlarından Ceyhun Can, öldürülüşünün 40’ıncı yılında TİP’in Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesinde düzenlediği etkinlikte anıldı.

Etkinlikte, 10 Eylül 1980’de bürosunda gerici güçlerce öldürülen Can’la birlikte 3 Şubat ve 3 Mayıs 1980 tarihlerinde benzer şekilde öldürülen davanın avukatları Halil Sıtkı Güllüoğlu ile Ahmet Albay da anıldı.

Anmaya CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi ve HDP Adana Milletvekilleri ile TİP İl Başkanı Hacı Ali Işık katıldı.

"KATLİAMLARLA YÜZLEŞİLMEDİ"

Katliamın Maraş ile sınırlı kalmadığını ifade eden Küçük, “Daha sonra başlayan yargılamalarda müdahil ailelerine de her türlü saldırı olacak ve müdahil vekilliğini üstlenen üç avukat da Maraş Katliamı'nı gerçekleştiren zihniyetin kurbanı olacaklardı. Kapanmayan bir dosya, kapanamayan yaralar ve izleri, alt üst olan aileler, vahşetin en ilkelliğinin yansıması, derin devlet ve onun emrindeki bir siyasi yapılanmanın gerçekleştirdiği katliam” dedi.

Üzerinden 40 yıl geçmiş olmasına karşın halen ailelerin, derneklerin ve hak savunucularının Maraş merkezde toplantı ve yürüyüş gerçekleştiremediğini hatırlatan Küçük, “Türkiye darbelerle, ara rejimlerle ve devlet destekli katliamlarla hesaplaşamadı ve sonucu da ortada” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitimin yükü isyan ettiriyor: Beslenmesini alamıyorum kitabı nasıl alayım?

SONRAKİ HABER

Beyaz Saray: Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Ladin öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa