11 Eylül 2019 09:33

Üniversite öğrencilerinden yemekhane zamlarına tepki

Mersin Üniversitesinde yemekhane ve yurt ücretlerine yapılan zamlara öğrenciler tepki gösterdi, "Zamlar geri çekilsin" talebiyle kampanya başlatıldı.

ARŞİV | Fotoğraf: Ikhlasul Amal/FLICKR (CC BY-NC 2.0)

Paylaş

Kutluay ORDU
Mersin

Mersin Üniversitesinde 2019-2020 akademik yılı başında yemekhane ve yurt ücretlerine yapılan zamlara öğrenciler tepkili. Yemekhane ücretlerine yapılan zamma karşı change.org’da kampanya başlatan öğrenciler zamların geri çekilmesini istedi.

2,25 TL olarak belirlenen yemekhane ücretlerine yıl içerisinde iki kez zam yapıldığı halde son olarak 50 kuruşluk üçüncü bir zamla yemekhane ücreti 3,50 TL’ye çıkarıldı. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yapılan zamla Mersin KYK kız öğrenci yurdu 37 TL zamlanarak 250 TL olurken erkek öğrenci yurdu da 52 TL zamlanarak 310 TL’ye yükseldi.

Geçen yıl KYK burs ve kredisine sadece 30 TL zam yapıldığını belirten öğrenciler bu bursun basit bir matematik hesabıyla bile yurt ve yemekhane ücretlerini karşılamadığını belirtti. Gelirleriyle giderleri arasındaki uçurumun giderek derinleştiğine dikkat çeken öğrenciler change.org’da kampanya başlattıkları kampanyayla zamların geri alınması için tüm öğrencileri kampanyaya desteğe çağırdı.

Mersin Emek Gençliği tarafından düzenlenen kampanyaya ilişkin şunlar ifade edildi:

“Yapılan zammın geri çekilmesini istiyoruz ve bunun için bir imza kampanyası başlattık*. Bütün üniversite gençliğini krizin faturasını biz gençler ödemeyeceğiz demeye, imza kampanyasına destek vermeye çağırıyoruz. Krizi yaratan biz gençler değiliz faturasını da bize ödetemezsiniz!”

*Mersin Üniversitesi Yemekhane Zamları Geri Çekilsin - Kampanyaya imza ver!

 

ÖNCEKİ HABER

Akademik eğitim veren okulların sayısı artırılmalı

SONRAKİ HABER

Netanyahu’nun Batı Şeria’da ‘ilhak’ açıklamalarına dünyadan tepki yağdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...