11 Eylül 2019 05:45

MEB, başarısız olan FATİH projesinden vazgeçmiyor

CHP'li Burhanettin Bulut: "Milli eğitimdeki başarısızlık ortadayken Bakanlık, fiyasko ile sonuçlanan Fatih Projesi için hâlâ para saçmaya devam ediyor."

Logo: Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, kamuyu milyarlarca lira zarar uğratan Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi’ni Meclis gündemine taşıyarak “Milli eğitimdeki başarısızlık ortadayken Bakanlık, fiyasko ile sonuçlanan Fatih Projesi için hâlâ para saçmaya devam ediyor” dedi.

ZARARA RAĞMEN YENİ İHALE

2010 yılında eğitim-öğretimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve okullarda teknoloji kullanımının artırılması iddiasıyla MEB tarafından FATİH Projesi’nin hayata geçirildiğini hatırlatan CHP’li Bulut, “FATİH Projesi kapsamında 2016-2019 yılları arasında okullara 432 bin 288 akıllı tahta gönderilse de birçok okulda teknik arıza nedeniyle, internet altyapısı olmadığı için kullanılamamıştır. Mevcut tahtaların kullanımıyla ilgili sorunlara rağmen MEB, iflası verilerle ortaya konulan FATİH Projesi kapsamında tanesi 35 bin TL’yi bulan 11 bin akıllı tahta almak için ihaleye çıkmıştır” değerlendirmesinde bulundu. 

MİLLİ EĞİTİM YAZBOZA DÖNDÜ

17 yılda milli eğitimin yazboz tahtasına döndüğünü belirten Bulut, “Okulların fiziki altyapı ve donanım eksiklikleri, bilimsel eğitimin dışlanması, kalabalık sınıflar, ikili öğretim, sözleşmeli öğretmenlik, liyakatten yoksun yöneticilerle eğitim dibe vurdu. Eğitimde yaşanan ve yapısal hale gelen sorunları görmezden gelen Bakanlık, ısrarla başarısızlığı tescillenen FATİH Projesi için para saçmaya devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak lanse ettikleri proje, cumhuriyet tarihinin en büyük fiyaskosu oldu. Eğitimdeki başarısızlıklar gerek ulusal gerekse uluslararası istatistiklerde kendisini gösteriyor. Bu yanlışta ısrar etmenin arkasında ne gibi gerekçeler var? Bakanlık yetkilileri kamuoyuna açıklasın” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yangına müdahale ederken düşen itfaiyeci yaralandı

SONRAKİ HABER

iPhone’lar yeni, işçi sömürüsü eski!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...