12 Şubat 2018 12:02

Çöken Fatih Projesi Meclis gündeminde

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, 2010 yılında başlayan ve hedeflerine ulaşamayan Fatih Projesini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu. 

Paylaş

AKP’nin ’Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi’ olarak lanse ettiği Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi, aradan geçen yıllar ve harcanan milyarlarca liranın ardından hedefleri tutturamadı.

2014 yılında uzatılan projenin bitim süresi 2018 olarak kararlaştırıldı. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, AKP’nin milyarlar harcadığı “Fatih Projesi’nin” çökmesi hakkında verdiği soru önergesinde; “Fatih Projesi’nin başarısını sorgularken, Tablet Bilgisayarların eğitimin niteliğine üst seviyelerde olumlu katkısı olmadığı bilinmesine rağmen, 8 yıldır öğrencilere neden dağıtıldığını” sordu.

Topal, akıllara takılan “Öğrenci ve öğretmenlere dağıtılan tablet bilgisayarlar toplatılacak mıdır” sorusunu da gündeme getirdi.

Topal Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a “2010 yılından bu yana Fatih Projesi kapsamında kaç ihale yapıldı? Bu kapsamda hangi şirketlere kaç TL ödeme yapıldı? Bu bütçe ile kaç öğrenci yurdu ya da kaç derslik yapılabilir?​” sorularını yöneltti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aydınlık, HDP’nin kapatılmasını istedi!

SONRAKİ HABER

Adana'da 4,5 yaşındaki çocuğa cinsel istismar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...