10 Eylül 2019 09:44

MLSA, deneyimli gazetecilerle mesleki farkındalık atölyesi düzenliyor

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), mesleğe yeni adım atmış gazetecilere kapsamlı bir mesleki rehberlik desteği sağlamayı amaçladığı mesleki atölye düzenliyor.

MLSA'nın düzenlediği atölyenin tanıtım görseli.

Paylaş

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), Birleşik Krallık Program Fonu (BEF) desteğiyle Deneyimli Gazetecilerden Mesleki Farkındalık atölyelerinden ilkini düzenliyor. Program, mesleğe yeni adım atmış gazetecilere kapsamlı bir mesleki rehberlik desteği sağlamayı amaçlıyor.

4-7 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul’da dört gün sürecek program kapsamında Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Yönetim Kurulu Üyesi Kadri Gürsel, Medyascope TV Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz ve Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin atölyeler düzenleyecek.

MLSA’dan yapılan açıklamada programın temel amacı şöyle özetleniyor; “Medya sektöründe değişen dengeler nedeniyle gazetelerin, TV kanallarının ve haber sitelerinin kurumsal hafızalarını kaybettiği ve meslekte usta-çırak ilişkisinin aşındığı bu dönemde genç gazetecilere deneyim kazanabilecekleri yeni bir alan sunmak.”

Hürriyet gazetesinin Washington bürosunun başında görev almış Gazeteci Cansu Çamlıbel koordinasyonunda düzenlenen programa katılmak isteyen adaylar aşağıda listelenenleri 20 Eylül 2019 Cuma tarihine kadar basvuru@mlsaturkey.com email adresine göndererek başvuru yapabilecek.

* Özgeçmiş

* Niyet mektubu (500 kelimeyi geçmeyecek şekilde)

* Haber örneği (Haber örneği bulunmayan adaylar, örnek bir haber taslağı hazırlayarak önerdikleri konuyu neden haberleştirmek istedikleri ve önerilen haber için izleyecekleri yöntem ve görüşecekleri kaynakları özetleyebilirler.)

Başvuru çağrısı Türkiye’nin tüm illerinden başvurulara açık olup, şehir dışından gelecek katılımcıların ulaşım ve konaklama masrafları karşılanacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Burkina Faso'da askeri birliğe saldırı: 6 ölü

SONRAKİ HABER

Mehmetalan Köyü Muhtarı: Bu topraklar bizim, bizim olanı onlara vermeyelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...