08 Eylül 2019 04:22

İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Devlet adamlığı çok düşünüp az konuşmayı gerektiriyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "pejmürde" tartışmasını başlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Devlet adamlığı diye bir tanımızı var bizim. Çok düşünüp az konuşmayı gerektiriyor" dedi.

Fotoğraf: İBB Basın Bülteni

Paylaş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Diyarbakır ziyaretiyle ilgili suçlamalarına yanıt vererek "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir belediye binasına gittim ben. Türkiye Cumhuriyeti hukukun, adalet sisteminin seçime girmesinde hiçbir sorun yoktur dediği kişiyi ziyaret ettim" dedi.

Gazetecilere açıklama yapan Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

SOYLU'YA PEJMÜRDE YANITI: POLEMİKTEN BESLENMİYORUM

"Devlet adamlığı diye bir tanımızı var bizim. Çok düşünüp az konuşmayı gerektiriyor. Sizi dünya dinliyor. Ülke içinde söylenen her cümle bizi ilgilendiriyor. Siyaset alanı dikkatli konuşmayı gerektiriyor. Önemsememiştim. Polemikten beslenmiyorum, hâlâ o noktadayım. Söylenen sözler üzücüydü. Bir insanı karalamak hoş bir durum değil."

"HEDİYE EDEMEYEN UTANSIN"

"Türkiye Cumhuriyeti'nin bir belediye binasına gittim ben. Türkiye Cumhuriyeti hukukun, adalet siteminin 'Seçime girmesinde hiçbir sorun yoktur' dediği kişiyi ziyaret ettim. HDP'ye Atatürk portresi hediye ettim. Türkiye'de yaşayan herkese ben istediğimi hediye ederim. Edemeyen utansın. Onlara da tavsiye ederim. Ben burda nasıl konuşuyorsam Diyarbakır'da da öyle konuşuyorum."

"YENİKAPI'DA ARAÇLARLA FOTOĞRAF ÇEKTİRMEM"

"Ben o araçarla fotoğraf çektirmem. Utanıyorum ben bu israftan. İsrafları ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. 16 milyon hemşerim daha iyisini hedeflesin. Şahıslardan belediye araç kiralayamaz. Bana ulaşmış bir bilgi yok. Çekecek farkları var mıdır bilmiyorum. Derhal gelip araçlarını alabilirler. Araç kira bedeli ve yakıt masrafları açıklanacak. İsrafın bedeli herkesle paylaşılacak." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayyum atamaları Stuttgart'ta da protesto edildi

SONRAKİ HABER

Kişiye, gruplara, derneklere hizmet döneminin bitirilmesine izin vermiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa