05 Eylül 2019 06:13

İzmir Barosu: HDP'li vekillere yapılan uygulama insan haklarına aykırı

İzmir Barosu, HDP İzmir Milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay'ın da aralarında bulunduğu kitlenin yapmak istediği basın açıklamasına yönelik engeli kınadı.

Fotoğraf: HDP

Paylaş

İzmir Barosu, HDP İzmir Milletvekilleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay'ın da aralarında bulunduğu kitlenin yapmak istediği basın açıklamasına güvenlik güçlerinin engellemesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılmak istenen basın açıklamasının engellenmesinin insan haklarına dayalı bir hukuk devleti olan Türkiye'nin temel değerlerine aykırı olduğu ifade edilen açıklamada, uygulamanın keyfi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Alanda bulunan milletvekillerinin etrafı çepeçevre sarılmış ve açıklama yapmaları engellenmiştir. Anayasal haklarını kullanmak isteyen yurttaşlara yapılan her türlü hukuksuz müdahale insan haklarına dayalı bir hukuk devleti olan ülkemizin temel değerlerine aykırıdır. Söz konusu keyfi uygulamalar şehrimizde yaratmak istediğimiz insan hakları kenti kimliğine büyük zarar vermekte ve tüm dünyada ülkenin aydınlık yüzü olarak bilinen İzmir'in adını karalamaktadır" denildi.

"BU GÖRÜNTÜYÜ KABUL ETMİYORUZ"

İzmir'in özgürlükler kenti misyonuyla çelişen bu uygulamaların süreklilik kazanmasının en başta şehrin güvenlik algısını sarstığı belirtilen açıklamada, uygulamanın ekonomik, sosyal ve kültürel olarak tüm İzmirlilere zarar verdiği ifade edildi. "Şehrin kültürüne, barış ortamına, çok sesli iklimine yabancı kamu görevlilerinin yarattığı bu üzücü görüntüyü kabul etmiyor, şiddet ve nefret içermeyen her ifadenin açıklanmayı hak ettiğine dair görüşümüzü buradan bir kez daha tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz" dinilen açıklamada yapılan uygulama protesto edildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan mültecileri pazarlık konusu yaptı: Kapıları açarız

SONRAKİ HABER

Ahmet Türk'e "eş başkanlık" soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...