05 Eylül 2019 02:44

EMEP Adana İl Örgütü'nden ulaşım zammına tepki: Zam değil indirim yapılsın

Emek Partisi Adana İl Örgütü, ulaşım ücretlerine yapılan zamlara tepki gösterdi ve zamların geri alınması için işçi duraklarında bildiri dağıttı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü, ulaşım ücretlerine yapılan zamlarla ilgili açıklama yaptı. Ayrıca ulaşıma yapılan zamların geri alınması için işçi duraklarında bildiri dağıttı.

Adana’da toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma yönelik tepkiler sürüyor. EMEP Adana İl Örgütü yaptığı açıklamada, Adana’da işe gidip gelmenin günde 7 lira ayda 210 liraya mal olduğunu hatırlattı. Yapılan açıklamada, "Özellikle, düşük ücretlerle hayatını idame ettirmeye çalışan işçiler, emekliler ve her gün okula ya da kursa giden öğrenciler zamdan olumsuz etkilenecek. Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilerin de birçoğu en az bir vasıta değiştirerek D-400 karayolundan servise binmek zorunda kalıyor. Bir işçi 3,5 liradan ayda 210 lira, her gün okula ya da kursa giden çocuğu varsa 630 lira ulaşıma ödeyecek." ifadeleri kulanıldı.

"ZAMLAR İŞÇİLERİN BELİNİ DAHA FAZLA BÜKECEK"

Açıklamada, "Halkçı belediyecilik iddiası ile belediyeyi kazananlar, belediyenin bırakılan borçlarını, 'açığını' halkın üstüne yıkıyor. Partimiz ulaşım, su gibi hizmetlerin belediye tarafından kâr amacı güdülmeden karşılanmasını talep ediyor. Birçoğumuzun açıklanan yoksulluk sınırlarının altında yaşadığı ülkede bu zamlar biz işçilerin belini daha fazla bükecek." denildi.

İşçilerin ücretlerine yılda 1 kere zam yapılırken, temel tüketim ürünlerine ortalama 2 ayda bir zam geldiği hatırlatılan açıklamada, "Aldığımız ücrette bu zamlar karşısında eriyip gidiyor. Biz işçilerin talebi hem temel tüketim ürünlerine zam yapılmaması hem de eriyen ücretlerimize zam yapılması. Bunun için düşük ücretli çalışmaya karşı birleşelim mücadele edelim. Bunun için ulaşıma gelen zamların geri alınması için birleşelim mücadele edelim. Bunun için temel tüketim ürünlerine gelen zamların geri alınması için birleşelim mücadele edelim." denildi.

Yapılan açıklamanın yanı sıra sabah erken saatlerde işçi duraklarında ve mahallerde "Ulaşım ücretlerine zam değil, indirim yapılsın" başlıklı bildiri dağıtıldı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Stuttgart'ta ırkçı parti AfD'ye protesto

SONRAKİ HABER

Denizli'de elektrik akımına kapılan inşaat işçisi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...