03 Eylül 2019 08:24

Adana’da ulaşıma yüzde 16 zam geldi

Adana'da toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Bir işçi 3,5 liradan ayda 210 lira, her gün okula ya da kursa giden çocuğu varsa 630 lira ulaşıma ödeyecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 12 ila 21 arasındaki oranlarda zam geldi.

Ücret zamları tüm yurttaşlar için kartsız binişlerde 3 lira olan ücret 3,5 liraya yükseldi. Kentkart ile özel halk otobüsleri 2,55 liradan 2,80’e dolmuşlarda 2,55’ten 2,95’e yükseldi. Kentkartlı binişlerde öğrenci için özel halk otobüs ücreti 1,4 liradan 1,7 liraya, dolmuşlarda 1,75’ten 1,9 liraya yükseltildi.

Belediye otobüslerine zam yapılmadı. Vatandaşlar belediye otobüslerine sivil için 2,25, öğrenci için 1,4 lira ödemeye devam edecek.

İŞE GİDİP GELMEK GÜNDE 7 LİRA

Özellikle, düşük ücretlerle hayatını idame ettirmeye çalışan emekliler ve her gün okula ya da kursa giden öğrenciler zamdan olumsuz etkilenecek.

Adana’da merdivenaltı üretimin yapıldığı ayakkabı, tekstil gibi kollarda çalışan bir çok işçi işyerine kendi imkanları ile gidiyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilerin de bir çoğu en az bir vasıta değiştirerek D-400 karayolundan servise binmek zorunda kalıyor. Bir işçi 3,5 liradan ayda 210 lira, her gün okula ya da kursa giden çocuğu varsa 630 lira ulaşıma ödeyecek. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sinop'ta balıkçıların 'palamut' hayali boşa düştü

SONRAKİ HABER

Edremit’te "Demokrasi ve Barış" paneli düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...