05 Eylül 2019 02:41

Stuttgart'ta ırkçı parti AfD'ye protesto

Almanya'da yapılan eyalet seçimleri ve genel seçimler sonrası ırkçı parti AfD'nin oylarını artırması üzerine Stuttgart'ta AfD'yi ve ırkçılığı protesto etmek için miting ve yürüyüş gerçekleştirildi.

Fotoğraf: Ali Çarman/Evrensel

Paylaş

Almanya’da genel seçimler ve eyalet seçimleri sonrası artan ırkçı tehlike üzerine yapılan tartışmalar hararetli bir şekilde devam ediyor. Irkçı parti AfD sadece Doğu Almanya’da değil birçok eyalette küçümsenmeyecek derecede yüksek sonuçlar aldı. AfD'nin 1 Eylül’de Saksonya'da yüzde 27,5 ve Branderburg'da yüzde 23,5 oy alarak ikinci parti durumuna gelmesi tehlikenin boyutlarını gözler önüne serdi.

"YERLİ-GÖÇMEN BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRELİM"

Saksonya ve Brandenburg eyalet seçimlerinde ırkçı partinin güçlenmesine karşı Stuttgart şehir merkezinde miting ve yürüyüş gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde Rotebühlplatz Meydanı'nda toplananlar ırkçı tehlikeye karşı daha kararlı mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Stuttgart Belediye Meclisi Üyesi Luigi Pantisano, mitingde yaptığı konuşmasında “Bizler birlik olup mücadele edersek ırkçılık kaybeder. Onun için ırkçılar sürekli ayrımcılık yapmaktalar” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan yürüyüşte “Naziler defolsun”, “Irkçılığa hayır”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Yaşasın uluslararası dayanışma” sloganları atıldı, ırkçılığa karşı dayanışma çağrısı yapıldı. (Stuttgart EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'da iş cinayeti: İnşaattan düşen genç işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

EMEP Adana İl Örgütü'nden ulaşım zammına tepki: Zam değil indirim yapılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...