02 Eylül 2019 13:42
Son Güncellenme Tarihi: 03 Eylül 2019 05:14

Ahmet Davutoğlu, Abdullah Başçı, Ayhan Üstün ve Selçuk Özdağ, AKP'den ihraç ediliyor

AKP MYK'de, Ahmet Davutoğlu, Abdullah Başçı, Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ kesin ihraç istemiyle merkez disiplin kuruluna sevk edildi.

Fotoğraf: Murat Kaynak/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, 4 saat 40 dakika sürdü.

MYK'de yeni parti kurulacağı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Davutoğlu'nun ekibinden eski AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, eski AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve eski AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı kesin ihraç istemiyle merkez disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi. Söz konusu kararın oy birliğiyle alındığı ifade edildi. 

AKP'den yapılan açıklama şöyle denildi: "Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun 02.09.2019 tarihinde yapılan toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak Partiden Kesin İhraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir."

Ahmet Davutoğlu, kurulması gündemde olan yeni partiye ilişkin geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında "Çok geç olmayan bir vakitte bu yeni bir yolun ana hatlarını milletimizle paylaşacağız. Yeni bir yol yeni bir partiye yönelir mi, yönelir" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD Başkan Yardımcısı Pence'nin İzlanda ziyareti tartışmalara neden oldu

SONRAKİ HABER

İran'da Hepco fabrikası işçileri ödenmeyen ücretleri için eylem yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...