EMEP Başkanı Selma Gürkan kayyum eyleminde konuştu: Ortak mücadele için buradayız

Belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasına karşı Diyarbakır'da başlatılan nöbet eylemine Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da katıldı.

02 Eylül 2019 08:09
Paylaş

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyesi eş başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına karşı başlatılan nöbet eylemleri 15’inci gününde. Destek ziyaretinde bulunan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, kayyum politikalarının adaletsizliğin bir parçası olduğunu belirterek, sadece dayanışma için değil ortak mücadele için buraya geldiklerini dile getirdi.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ile birlikte Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, MYK üyesi Yusuf Karataş, GYK üyesi Umut Yeğin, Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, Elazığ İl Başkanı Murat Zülfikar’da eyleme katılanlar arasındaydı. 

Eyleme HDP milletvekilleri ve görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın yanı sıra çok sayıda yurttaş da katıldı.

"MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

EMEP Diyarbakır İl Yöneticisi Reşo Ronahî, “Biz Emek Partisi olarak kayyumları Kürt halkının kimliğine ve bu coğrafyadaki işçi ve emekçilerin haklarına saldırı olarak görüyoruz. Başta Diyarbakır il örgütümüzle olmak üzere bu saldırıya karşı birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz ve bu talancı zihniyeti kovacağız. Şair Arjen Arî’nin dediği gibi “Gideceksiniz/ Enselerinizi kaşıya kaşıya gideceksiniz”  diye konuştu.

"KONU KÜRTLER OLUNCA BASKI DEVREYE SOKULUYOR"

HDP Bağlar Belediye Meclisi Adına konuşan Zübeyde Zümrüt, “Bir ülkede eğer seçimin adı varsa demokrasinin gerekleri yerine getirilmelidir. Bugün Türkiye’de seçimin de adı var, demokrasinin de adı var. Fakat konu Kürtler olunca bu halk taleplerine erişemesin diye zor ve baskıyı devreye sokuyorlar. Bu kayyumcu yönetim şekli aslında yeni değil. Yıllardır bu ülke zor ve baskıyla yönetiliyor” dedi.

"ORTAK MÜCADELE İÇİN BURADAYIZ"

Oturma eylemine destek ziyaretinde bulunan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, hükümetin kanunsuz politikalarıyla atanan kayyumları kınayarak, “Burada bulunma sebebimiz tek başına dayanışma değil, dayanışma ile birlikte ortak mücadelenin iradenin mücadelesi ve beyanıdır” diye konuştu. 

"YARGI REFORMU’NDAN ADALET ÇIKMAYACAK"

Bugün adli yıl açılışının yapılacağını ifade eden Gürkan, “Adli yıl açılışı bu memlekette adata adalet arayışının mücadelesi alanına dönüştü. Çünkü saraydan sesini yükseltenler, ve onun etrafındakiler, bu ülkede adaleti temsil etmediği gibi, bu ülkede verecekleri mesajlarla da asla adaleti ve demokrasiyi temsil etmeyecekler. Yargı reformunu açıklayacaklar, açıklayacakları yargı reformu, yargı reformu olmayacak, tam tersi karşı reformu olacak. Açıklayacakları yargı reformunda, bu ülkede hiçbir siyasal kesime, hiçbir toplumsal kesime adalet çıkmayacak” ifadesinde bulundu.

Kadın cinayetlerine işaret eden Gürkan, “Bu rejimin yargı reformundan kadınlara da adalet çıkmayacaktır. Kadın cinayetlerinin, sonucunda yargılamaların nasıl sonuçlandığını biliyoruz. İşte kayyum politikaları da bu adaletsizliğin bir parçasıdır. Kayyum politikası halkın iradesini gasp etmektir. Kayyum politikası kadınların kazanımlarının gasp edilmesidir. Çocukların, gençlerin kazanımlarına el konulmasıdır. Hükümetin, Suriye’de sıkışmışlığı ve Kürt sorununda nasıl yürüyeceğinin de göstermişliğidir kayyum politikası. Halktan desteği azaldıkça emekçiler karşısında daha çok baskı, daha çok şiddete başvurmaktadır” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasından sonra yapılan 10 dakika oturma eylemi ile bugünkü nöbet sonlandırıldı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Salda Gölü'nü ziyaret eden Emine Erdoğan: Mutmain oldum

SONRAKİ HABER

Doğal gaza iki yılda yüzde 64 zam geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...