30 Ağustos 2019 10:31

Sur'daki "millet bahçesi" Koruma Kurulu onayı olmadan bitirildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesine yapılan "millet bahçesi", Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün onayından geçmeden bitirildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Diyarbakır surlarının dibinde yapılan millet bahçesinin yapımı, Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün onay başvurusu sonuçlanmadan tamamlandı.

Diyarbakır'ın Fiskaya Mahallesi'nin tarihi İçkale bölgesinden Mardin Kapı'ya kadar Dicle Nehri ve Hevsel Bahçeleri'ne paralel olarak 150 dönüm alan üzerinde yapılan “millet bahçesi”, 5 ayın ardından tamamlandı. Yapımı için 3 aylık süre biçilen ancak 5 ayda, yaklaşık 24 milyon TL'ye mâl olan bahçenin yapımı,  Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğünden gerekli izinler çıkmadan tamamlandı.

ERDOĞAN’IN SEÇİM VAADİ

Bahçe, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerine ilişkin vaadi olarak hayata geçirildi.

PEKİ YA ONAY VERİLMEZSE?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının projelendirdiği ve ihalesini yaptığı, yerel idari birimlerinde katkıda bulunduğu bahçe, 5 ayın sonunda açıldı. Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne yapılan başvuru onaylanmadan tamamlanan bahçeye, kurulun onay vermemesi durumunda akıbetinin ne olacağı sorusu cevaplanmayı bekliyor. (Diyarbakır/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

Eski FARC Komutanı Luis Eliecer Rueda: Barış halkla inşa edilir

SONRAKİ HABER

Beytüşşebap yolu "güvenlik" gerekçesyile için zincirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...