29 Ağustos 2019 04:12

KYK yurt başvuru sonuçları belli oldu

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) yurt başvuru sonuçları açıklandı.

KYK logosu

Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Vezneciler'deki Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü Kız Öğrenci Yurdu'nda açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, bir süre önce yeni eğitim dönemi için yurt başvurularını aldıklarını belirterek, "Yurtlardaki hazırlıkları tamamladık. An itibarıyla da yurt başvuru sonuçlarını açıklıyoruz. Yurtlarımızda kalma hakkı kazanan tüm arkadaşlarımıza 'hoş geldiniz' diyorum." ifadelerini kullandı.

Yurt başvuru sonucunuzu buraya tıklayarak sorgulayabilirsiniz.

KAYIT YAPTIRMAYANLARIN YERİNE YEDEKLER ALINACAK

Yurtlara öğrenci kabul edilirken öncelikle asil listede olan adaylar kayıt yapabilecekler. Daha sonra sıra yedeklere gelecek. İlk yerleştirmede herhangi bir yurda kayıt hakkı elde edemeyen öğrenciler, ilk üç yerleştirmeyi bekleyecek. İlk üç yerleştirme kısa süre içerisinde tamamlanacak. Bu yerleştirmelerin yanı sıra, yıl boyunca yedek yerleştirme süreci devam edecek.

KYK YEDEK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yedek öğrenciler KYK yurt kayıt tarihlerinin bitmesinin ardından KYK’nın web sitesi üzerinden belirli periyotlarda KYK yedek yurt başvurularını takip etmeliler. Boş kalan yurtlara yedek sırasına göre öğrenci alımı bu başvurularla gerçekleştirilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadını bıçakladı, kaçtı, yakalanınca 19 ayrı suçtan arandığı ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Silopili Selahattin Şık: ‘Keşke ben bir köpek olsaydım!..’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...