26 Ağustos 2019 12:21
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ağustos 2019 19:33

7 gün gözaltında tutulan gazeteciler: Susmadık, susmayacağız

Mardin'de 7 gün önce kayyum prostestolarını izlerken gözaltına alınan 5 gazeteci, emniyet ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gazeteciler "Susmadık, susmayacağız" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin’de kayyum protestolarını takip ederken gözaltına alınan 5 gazeteci, 7 gün sonra serbest bırakıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanması üzerine kentte 20 Ağustos günü yapılan protesto eylemlerini takip ederken gözaltına alınan gazeteciler Ahmet Kanbal ve Mehmet Şah Oruç ile Jinnews muhabiri Rojda Aydın, gazeteciler Nurcan Yalçın ve Halime Parlak, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

7 gündür İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de tutulan gazetecilere “Eylem günü neden oradaydınız?​” şeklinde sorular yöneltildiği öğrenildi.

"GAZETECİLİK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Gazeteciler sağlık kontrolüne getirildikleri Mardin Devlet Hastanesi önünde, serbest bırakıldıkları sonrası açıklama yaptı. Birlikte gözaltına alındıkları gazeteci arkadaşları adına konuşan Ahmet Kanbal, kayyum protestolarını takip ederken gözaltına alındıklarını ve 7 gün boyunca mağdur edildiklerini söyledi.

Gözaltına alınmalarını, “çalışma alanlarına da kayyum ataması” olarak yorumlayan Kanbal, “Kayyum uygulamalarını deşifre etmemizin ve protestoları duyurmamızın önüne geçilmesi için gözaltına alındık. Herkes bilsin ki biz gazeteciyiz. Gazetecilik yapmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar nasıl susmadıysak, bundan sonra da susmayacağız. Kayyum uygulamasını tek tek teşhir etmeyi sürdüreceğiz. Bizimle birlikte gerçekleri takip etmeye devam edin" diye konuştu.

Kanbal, son olarak kendileriyle dayanışma içerisinde bulunan meslektaşlarına teşekkür etti. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

HDP heyeti, Kılıçdaroğlu ile görüştü: Kayyumun, darbe olduğunda hemfikir olundu

SONRAKİ HABER

Zam yağmuru sürüyor: Akaryakıta yine, yeniden zam geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...