24 Ağustos 2019 13:01

10 Ekim avukatlarından Davutoğlu’na: Bildiklerinizi, ortak olduklarınızı anlatın

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu’ndan Ahmet Davutoğlu’na “Bildiğiniz, tanık olduğunuz, ortak olduğunuz her şeyi anlatın” çağrısı geldi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, AKP’nin tek başına iktidarı ilk kez kaybettiği 7 Haziran 2015 seçimleri ile seçimin yenilendiği 1 Kasım 2015 arasında geçen dört aylık sürece gönderme yaptığı konuşmasının ardından 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu’ndan Ahmet Davutoğlu’na “Bildiğiniz, tanık olduğunuz, ortak olduğunuz her şeyi anlatın” çağrısı geldi.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Davutoğlu’nun konuşmasında 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönemi ülkenin en kritik dönemlerinden biri olduğunu ilan ederek ne demek istediği ve bu dönemde neler olduğu ile ilgili açıklama yapması istendi. Davutoğlu’nun, 10 Ekim Ankara Katliamının ardından “Anket yaptırdık ve oylarımızın arttığını gördük” sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, “Davutoğlu’nun bugünkü açıklamaları da aslında aynı minvalde olup, 10 Ekim Katliamının siyasal iktidardan bağımsız ele alınamayacağına ilişkin ısrarımızı doğrulamaktadır” denildi.

KRİTİK SÜREÇTE NELER OLDU?

Açıklamada, bahsedilen kritik süreçte Suruç katliamının yaşandığı, Ceylanpınar’da şaibeli bir şekilde polislerin öldürülmesinin ardından çözüm masasının tekmelendiği, bölgede sokağa çıkma yasaklarının başladığı, onlarca insanın hayatını kaybettiği, evlerin yerle bir edildiği, 10 Ekim günü Ankara’da mitingte canlı bombalar nedeniyle 103 insanın hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Açıklamada, “İşte kritik dediğiniz dönem budur ve bu dönemin arkasından 1 Kasım seçimlerini kazandınız” ifadelerine yer verildi.

"SİYASAL SORUMLULUĞUNUZU İLAN ETTİNİZ"

Davutoğlu’na açıklaması ile ne demek istediğini ayrıntılarıyla anlatma çağrısı ve daveti yapılan açıklamada şöyle denildi: “Söz konusu kritik dönemde yapılanları, kimlerin emir ve talimat verdiğini tek tek söylemek zorundasınız. 10 Ekim Ankara Katliamı ve Suruç Katliamı davaları halen devam etmektedir. Bu davalara gelip bildiğiniz her bir konuda tanıklık yapmalısınız. Bunları yapmadığınız durumda açıklamalarınız tarafımızca siyasi manevralar olarak ele alınacaktır. Ancak her koşulda 7 Haziran ve 1 Kasım arasındaki katliamlar döneminden iktidarınızın ve kendinizin siyasal sorumluluğunu ilan etmiş oldunuz, bu durum tarihe böyle geçecektir. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metin Kurt kimdir?

SONRAKİ HABER

Harmandalı halkı: Biyogaz tesisi projesini reklam panolarından öğrendik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...