24 Ağustos 2019 06:57
Son Güncellenme Tarihi: 24 Ağustos 2019 18:54

Diyanet'in Emine Bulut cinayeti açıklamasına tepki: Kimsenin emaneti değiliz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cuma hutbesinde Emine Bulut cinayeti ile ilgili "Dinimizde kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır ve emanettir” sözlerine sosyal medyadan tepki geldi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinde boşandığı eşi tarafından kızının gözü önünde katledilen Emine Bulut cinayeti ile ilgili konuştu. Erbaş'ın "Dinimizde kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır ve emanettir” sözlerine sosyal medyadan tepki geldi.

Kadına şiddeti ve cinsel saldırıyı olumlayan fetvalar veren Diyanet’ten, 10 yaşındaki çocuğunun önünde eski eşi tarafından katledilen Emine Bulut cinayetine ilişkin bir açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Dinimizde kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır ve emanettir” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cuma hutbesinde konuştu. Erbaş, eski eşi tarafından bir kafede bıçaklanarak katledilen Emine Bulut cinayetine ilişkin şunları söyledi:

"Herkes bilmelidir ki her ne sebeple olursa olsun bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması en büyük zulümdür. İslam ve insanlıkla asla bağdaşmayan büyük bir günahtır. Dinimizde kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır ve emanettir. Nitekim Efendimiz aleyhissalatu vesselam 'Sizin en hayırlınız, eşine karşı en hayırlı olanınızdır' buyurmuştur. Diğer taraftan mümin 'elinden ve dilinden hiç kimsenin zarar görmediği kişidir'. Bir daha bu tür acı olayları milletimize yaşatmamasını Cenabı Hak'tan niyaz ediyorum."

Erbaş'ın cuma hutbesini yayımladığı paylaşımına pek çok kullanıcıdan tepki geldi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet'in Emine Bulut cinayeti açıklamasına tepki: Kimsenin emaneti değiliz

SONRAKİ HABER

Sosyolog Demirci: İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkılıyor, kadına şiddet artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...