22 Ağustos 2019 06:52

TGS: Gözaltındaki gazeteciler serbest bırakılsın

Türkiye Gazeteciler Sendikası Diyarbakır Temsilciliği, kayyum protestolarını takip ederken gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilciliği gözaltındaki gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi. TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral imzası ile yayımlanan açıklamada Diyarbakır, Van ve Mardin'de seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanması hatırlatıldı. Bu durumu protesto eden halka yönelik şiddeti belgeleyen gazetecilerin ise gözaltına alındığı belirtildi.

"Elinizi gazetecilerden çekin" denilen açıklamada şu anda çeşitli gazete ve kurumlardan 10'u aşkın gazetecinin gözaltında olduğu bilgisi verildi.

Açıklamada öne çıkan ifadeler şunlar:

"Bu protestolar sırasında iktidar ve onun emrindeki kolluk, yapmaktan hiçbir zaman çekinmediği gibi yine şiddete sarıldı. Protestolar, çoğu zaman hukuk çizgisinin dışına çıkılarak bastırılmaya çalışıldı. Yüzlerce yurttaş şiddete maruz kaldı, yaralandı, gözaltına alındı.

Bu kişilere müdahale eden de, müdahale emrini veren de gazeteciler değildi. Ortaya çıkan tablonun sorumlusu da doğal olarak biz gazeteciler değiliz.

ŞİDDETİ BELGELEYEN GAZETECİLERİ GÖZALTINA ALMAK YERİNE ŞİDDETTEN VAZGEÇİN

Unutmayın ki, biz sizi kamuoyu adına izliyor ve yaptıklarınızı yine kamuoyu adına, kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Sergilediğiniz sınırsız şiddetin, ülke ve dünya kamuoyunda görülmesini ve böylece acıklı duruma düşmeyi istemiyorsanız, röntgeninizi çeken gazetecileri tartaklayıp, gözaltına almak yerine, şiddetten vazgeçin.  

Bizim alanlarda yaptığımız sadece ve sadece sizleri kamu adına denetlemek, başka da birşey değil. Ama yine şiddetten vazgeçmek yerine, biz gazetecileri gözaltına almak gibi bir kolaycılığa kaçtınız. Diyarbakır'da, Mardin'de, Van'da, İstanbul'da ve daha birçok yerde, gazetecileri hedef haline getirdiniz. Onlara küfür ve hakaret ettiniz.

Şu anda muhalif basında görev yapan ayrıca kimi kurumların bünyesinde basın, yayın ve gazetecilik faaliyeti yürüten en az 10 arkadaşımız halen de gözaltında.

Bırakın, gazeteciler çalışsın, bırakın toplum doğru haberi, istediği mecradan alsın. Gazetecinin ifadeyi yayma hürriyetine ve toplumun haber alma hakkına yaptığınız bu saldırıyı, her zaman olduğu gibi yine kınıyoruz. Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yargı AOÇ arazisinin satışını durdurdu

SONRAKİ HABER

Pakdemirli'den, THK uçakları sorusuna bilindik yanıt: Hükümetimize saldırı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...